Europa ’s afgang: NEEN aan Judaïsme en christendom – JA aan islam [Giulio Meotti]

islamterreur“Islamitisch antisemitisme bestrijden is geen islamofobie.”
[Melanie Phillips, Melbourne, Australië, 23 februari 2015 –bron]

Tijdens de Vietnam Oorlog trok de gekende Hollywoodactrice Jane Fonda naar Hanoi, poseerde wulps met een helm voor de camera ’s en kwam op voor de Vietcong (plaatje rechtsonder). Maar “Hanoi Jane” kon geen Amerikaanse B-52 bommenwerpers neerhalen, terwijl jonge Fransen van nu weten hoe ze de hoofden moeten afsnijden van hun tegenstanders.

De Franse premier Manuel Valls onthulde op maandag 13 april ’15 dat zeven Franse onderdanen zichzelf opbliezen in Irak en Syrië. Zes van hen waren christenen die zich hadden bekeerd tot islam. Zij zijn de kinderen van het Westen die in oorlog zijn met het Westen, zonen van de cultuur van de rede, maar “atheïsten en leugenaars” genoemd in de audio en video boodschappen van Islamitische Staat (ISIS/ISIL).

hanoi-jane‘Hanoi Jane’ Fonda aan de zijde van de communistische Vietcong in Hanoi, Noord-Vietnam, juli 1972

Deze heilige oorlog tegen het “nieuwe heidendom” wordt niet geleid door mannen die werden opgeleid in de madrassen, maar aan de universiteiten van wie de fundamenten zijn gebaseerd op het “heidens gedacht” die zij van plan zijn te gebruiken om het te straffen. Ze willen het monsterlijke verleidelijke Europa verslaan, vertrouwend op de wijsheid van een enkel boek, de Koran.

In het dorp van Bosc-Roger-en-Roumois, herinneren de buren van Maxime Hauchard hem niet als een onthoofder, maar als een “goeie jongen, braaf en hulpvaardig.” De oom zei dat hij “niet in staat was een vlieg te kwetsen.” Een jonge man opgegroeid in een katholiek gezin. Zoals Michael Dos Santos, die zelfs een catechist was.

Hoe dergelijke dwaasheid verklaren? De geleerde Olivier Roy zegt dat ‘”in 1970, deze jonge mensen zich zouden wenden tot het maoïsme. Vandaag wordt islam beschouwt als een mogelijke utopie. Zij worden niet gemanipuleerd, ze weten goed wat ze doen”. Zoals in het geval van de fransman Pierre Robert, “de emir met blauwe ogen”, die in de Loire leefde met zijn vrouw en zoon, met mooie tuin en prachtig uitzicht.

Goede mensen. Zoals in het geval van Thomas Barnouin, zoon van onderwijzers, en David Courtailler, die kaas maakte in Haute-Savoie, maar op een dag hij “het licht zag in een moskee dat mij verblindde.” En zoals in het geval van Jean-Marc Grandvisir die, vooraleer zich tot de jihad te bekeren, had gewerkt in de sociale dienstverlening: hij bekommerde zich om de verloren jeugd in de achterbuurten.

robert01Franse jihadist Pierre Robert, aka de ‘emir met blauwe ogen’

Al die jonge mensen werden door hun ouders aangemoedigd hun eigen weg te vinden in een samenleving die zij zouden veroordeeld hebben als “goddeloos”. Een post-moderne samenleving die hen had geleerd dat er geen goed en geen kwaad is, maar enkel het oordeel (haatdragend) en tolerantie (bewonderenswaardig) is. Hassen Chalghoumi, de imam van Drancy die door fanatici van “afvalligheid” wordt beschuldigd, betoogt dat hun conversie een reactie is op het secularisme.

Alle kinderen van de goede Europese bourgeoisie beschouwen de roeping als een primordiale en oncontroleerbare macht in vers 110 van de Soera van de Koran III: “U hebt inderdaad het goede, verboden kwaad, beoefend.” De zelfbeschuldigende twijfels en de relativistische keuzes van de Franse gemeenschap hebben een oplossing gevonden in de moorddadige zekerheid van het islamisme.

Zij zijn de kinderen van onze culturele rijkdom. Europese jeugd gewond door moderniteit en blij hun leven om te ruilen voor de sensatie van een heilige zaak en een felle revolutie gesacraliseerd door bloed. Het is het noodlottige einde van een continent, Europa, dat tijdens de Holocaust het Jodendom heeft verdreven en vernietigd, dat thans het christendom heeft verworpen en beëindigd heeft en zal eindigen met islam.

door Giulio Meotti


in een vertaling van Brabosh.com van een artikel in Arutz Sheva van 17 april 2015

met dank aan Tiki S. voor de hint


meotti-boekDe auteur Giulio Meotti, een Italiaanse journalist verbonden aan het dagblad Il Foglio, schrijft een twee-wekelijkse kolom voor Arutz Sheva. Zijn artikels verschijnen om de regelmaat in verscheidene publicaties zoals The Wall Street Journal, Frontpage, Commentary e.a.

Hij is de auteur van het bekende boek “A New Shoah” (2008), waarin een onderzoek werd gedaan naar de persoonlijke verhalen van Israël’s slachtoffers van de terreur, gepubliceerd bij uitgeverij Encounter. Onlangs publiceerde hij een nieuw boek omtrent het Vaticaan en Israël onder de titel “The Vatican Against Israel: J’accuse” (2013) uitgebracht bij Mantua Books. Lees hier een interview met de auteur omtrent zijn laatste boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.