Opmerkelijk: IsraAID aan de slag op Vanuatu nadat cycloon alles verwoestte +video

Een bericht dat Israël- en Jodenhaters niet graag zullen lezen. Een team van IsraAID, het Israëlische Emergency and Response Team, is naar Vanuatu getrokken om er hulp te bieden, nadat de cycloon ‘Pam’ op 13 maart 2015 over de eilandengroep raasde.

De wervelstorm van ongekend geweld raasde tegen snelheden van ca. 270 km/u over de Vanuatu eilanden en verwoestte zowat 90 procent van de huizen en de infrastructuur. Er is geen stroom meer en het communicatienetwerk ligt volledig plat. Op Vanuatu, een archipel van 83 eilanden in de Stille Oceaan, zijn hierdoor zowat 10.000 mensen dakloos geworden.

IsraAID coördineert de Israëlische en Joodse hulp over de hele wereld
IsraAID coördineert de Israëlische en Joodse hulp over de hele wereld

Een Israëlisch hulpteam tracht thans de waterbevoorrading op de eilandengroep weer op gang te brengen, levert materiaal en gereedschap aan de bewoners zodat ze hun gammele huisjes weer kunnen herstellen en verleent diensten en hulp op vele andere terreinen.

Overigens is IsraAID steeds nadrukkelijk aanwezig wanneer elders in de wereld in nood zijn wat door Israëlbashers steevast wordt afgedaan als “Israëlische propaganda”. Zo bijvoorbeeld blokletterde een neonazi op zijn blog een artikel met de titel: “De Zionisering van Hulp bij Rampen“. Tja, het is ook nooit goed voor die Jodenhaters.

Iedereen herinnert zich nog de verschrikkelijke beelden van de overstromingen in Japan die complete dorpen van de aardbodem wegvaagde. Net zoals tijdens de aardbeving in Haïti zond ook het IDF deze maal een reddingsteam naar Japan en nog zovele andere reddingsoperaties en hulpmissies waar Jan Modaal in het Westen nooit wat van hoort, lees: niet mag van horen.

Hoe dan ook, de getroffen locale bevolkingen weten elke hulp te waarderen en in het bijzonder die van de Israëliërs die zoals steeds uitblinken in professionaliteit en efficiency.

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.