Israël ’s Sin City, Tel Aviv, als een staat binnen een staat waar oorlog een vies woord is +video

TEL_AVIV_STRANDArabische mannen en vrouwen zonnebaden op het strand van Tel Aviv. Hun neuzen, wangen en handen beginnen reeds licht te bruinen, nu de rest nog… 😉

Waar doen mensen alsof onveiligheid een onbekend woord is? Of waar de gevaren van oorlog en conflict vrijwel onbelangrijk zijn? Op het strand van Tel Aviv… Hier, wat er ook gebeurt, zelfs amper 48 uren vooraleer de gevechten uitbraken met Libanon (in september 2006 waar veel van de beelden werden gemaakt, zie onderaan de video), toont Tel Aviv zichzelf en zijn dertiger jaren architectuur als een moderne stad, die weigert de last van het verleden te dragen. Tenslotte werd Tel Aviv pas in 1909 gesticht op het strand net buiten Jaffa, een overwegend Arabische stad die het later zal opslokken tot het hedendaagse Tel Aviv-Jaffa.

Tel Aviv lijkt soms wel wat op een staat binnen een staat. Alsof een onzichtbare koepel de stad compleet afsluit van de wereld in het bijzonder van de vijandige omringende Arabische en Palestijnse wereld. De Witte Stad, waar Joden en moslims samenleven en verkiezen om op een intelligente wijze met elkaar om te gaan. En zo is het strand van Tel Aviv een plaats geworden voor party ‘s, relaxen en flirten, elke minuut van de dag, alsof het de bedreigingen tart die over het land hangen.

sin-cityTel Aviv staat bij velen bekend/berucht als Israël’s Sin City, verwijzend naar Miami in de VS.  Volgens het Israëlische Centraal Bureau voor Statistieken (VBS) heeft de stad het hoogste percentage van alleenstaande mannen en vrouwen van heel Israël.

Zowat 80% van de mannen en ongeveer 70 procent van de vrouwen van Tel Aviv in hun late 20-iger en begin 30-iger jaren blijken nog steeds single te zijn. Uiteindelijk zoeken ze wel naar een ideale partner om mee samen te leven of te huwen, nadat ze na erg lang zoeken naar de perfecte match, tot de conclusie zijn gekomen dat die niet bestaat.

Hieronder een boeiende documentaire over Tel Aviv waar het dagelijks leven zich voornamelijk lijkt af te spelen om en rond het strand en de zee. Elkeen claimt er zijn of haar deel van het strand op. Een deel is voorbehouden voor de kinderen, een ander deel voor de jongeren, een ander deel voor de streng orthodoxe Joden die het stukje strand soms voor vrouwen en op andere dagen voor mannen reserveren, een ander deel is voor homo’s en lesbiennes en er is zelfs een strook voorbehouden voor de honden.

door Brabosh.com