Nasrallah: ‘Hezbollah kan niet op eigen kracht oorlog beginnen tegen Israël’

nasrallah02

In een interview met de Syrische openbare televisie Syria News TV op maandag 6 april 2015, dat werd opgepikt door MEMRI.org, legt Hezbollahleider Hassan Nasrallah uit dat ondanks het voortdurend ophemelen door hem en door andere Hezbollahleiders van de militaire capaciteiten van de Libanese terreurorganisatie, Hezbollah in werkelijkheid niet in staat is om heel alleen een oorlog te beginnen tegen Israël.

Moeten we soms ons volk en onszelf voorliegen en zeggen dat we in staat zijn een oorlog te lanceren tegen Israël, het van de kaart vegen en Palestina bevrijden? Hezbollah is niet in staat om dat geheel op eigen krachten te doen,vertelde Nasrallah aan zijn interviewer.

OP de vraag waarom Hezbollah niet haar “gesofistikeerde wapens” inzet om een “nieuw open front te openen” tegen de Joodse staat antwoordde hij: “Wij hebben zoiets nooit beweerd. We zijn realistisch,” vervolgde hij. “Wij hebben te maken met een sterk leger,” voegde hij eraan toe in een ongebruikelijke knipoog naar de geduchte tegenstander waarmee Hezbollah te maken krijgt, met name het IDF.

Nasrallah benadrukte echter dat in tegenstelling tot ‘anderen’ – wellicht een verwijzing naar  Arabische staten die verdragen hebben ondertekend of anderzijds samenwerken met Israël – het onvermogen van Hezbollah om Israël van de kaart te vegen “van de rivier tot aan de zee”, niet betekent dat het ooit een Joodse staat zal accepteren of haar vijandigheid ten aanzien tegen Israël zou opgeven.

Nasrallah: ‘Hezbollah kan niet op eigen kracht oorlog winnen tegen Israël’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.