Netanyahu: Het Westen moet oorspronkelijke eisen aan Iran herbevestigen +video

capitulatieIn de voetsporen van Neville Chamberlain, München 1938: Het Westen capituleert voor Iran in ruil voor vrede, geschreven op een velletje papier en ondertekend door Adolf Hitler Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei. Vandaag is Israël de pineut, morgen de hele wereld…

Premier Benjamin Netanjahoe heeft zich allesbehalve neergelegd bij het slechte nucleaire akkoord met Iran zoals dat momenteel in de steigers werd gezet door de P5+1 landen en dat door de Amerikaanse president Barack Obama tegen beter weten in en zo nadrukkelijk wordt verdedigd.

obama-surprise2Voor Obama is een slecht akkoord met Iran nog altijd beter dan geen akkoord. Israël, dat als eerste natie in de vuurlijn ligt van Iran, is het daar duidelijk niet eens mee en blijft hameren op een beter akkoord en zelfs de oppositiepartijen in Israël steunen hem daarin volkomen.

Aan het einde van de Pesach (de Joodse Pasen) en de sabbat waarschuwde hij opnieuw dat Iran niet te vertrouwen is en hij maande het Westen en de internationale gemeenschap aan om terug te keren naar haar eerdere, hardere houding in de onderhandelingen met Teheran omtrent haar illegale nucleaire programma:

In de laatste paar dagen, heeft Iran opnieuw aangetoond waarom het niet kan vertrouwd worden. Iran dringt aan op handhaving van de formidabele nucleaire mogelijkheden waarmee het nucleaire bommen kan produceren.

Iran dringt aan op het onmiddellijk wegnemen van alle sancties. En Iran weigert doeltreffende inspecties toe te staan van alle verdachte faciliteiten. Op hetzelfde moment blijft Iran doorgaan met haar ongebreidelde agressie in de regio en steun aan het terrorisme over de hele wereld.

Ten eerste, in plaats van Iran toe te laten haar nucleaire vermogens te ontwikkelen, zou een beter akkoord deze mogelijkheden aanzienlijk terugschroeven, bijvoorbeeld door het afsluiten van de illegale ondergrondse installaties die Iran jarenlang voor de internationale gemeenschap verborgen heeft gehouden.

Ten tweede, in plaats van de beperkingen op te heffen van Iran’s nucleaire faciliteiten en programma op een vaste datum, zou een beter akkoord de opheffing van deze beperkingen moeten koppelen aan een einde van Iran ’s agressie in de regio, zijn wereldwijd terrorisme en bedreigingen met het vernietigen van Israël.

Iran heeft een akkoord nodig meer dan wie dan ook. In plaats van gevaarlijke concessies te doen aan Iran, is het nu tijd voor de internationale gemeenschap om haar oorspronkelijke eisen voor een beter akkoord te herbevestigen en versterken. We moeten Iran, de belangrijkste sponsor van het wereldwijde terrorisme, geen vrije baan geven naar het verwerven van kernwapens die de hele wereld in gevaar zullen brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.