De hypocrisie van Jarmoek: Wanneer moslims Palestijnen afslachten zwijgt de wereld

isis-jarmoek4Woensdag, 8 april 2015 in Jarmoek, Syrië. Islamistische koppensnellers van Islamitische Staat (ISIS/ISIL), gewapend met messen, kapmessen, zwaarden en automatische geweren schuimen de straten af op jacht naar Palestijnse “vluchtelingen”. De wereld schokschoudert. Moslims die andere moslims afslachten… wie kan het wat schelen? <geeuw>

Vier feiten op een rij door Brabosh.com:

♦ Feit 1: Palestijnse ‘verzetsleden’ doden en kelen kan en mag zolang het maar door moslims en andere niet-Joden gebeurt, maar zeker niet en nooit door Israël noch Joden.

rebellen3♦ Feit 2: Er zijn geen pro-Palestijnen in de wereld, dat is een drogreden en een groteske leugen. Wat wel bestaat zijn Israël- en Jodenhaters.

♦ Feit 3: Pro-Palestinisme is niets anders dan stereotiepe eeuwenoude Jodenhaat in een moderne verpakking.

♦ Feit 4: Antisemitisme is een bestiale geestesziekte van pandemische omvang waar geen remedie voor bestaat en nooit zal gevonden worden.


Terwijl Israëlische soldaten afgelopen zomer Gaza bestormden, werden de straten van Europa overspoeld door demonstranten. Er waren virtuele rellen buiten de Israëlische ambassade in Londen, tienduizenden mensen marcheerden ter ondersteuning van de Palestijnen, net zoals zij dat ook deden in Parijs, Madrid en elders. Met elk mars werd er gekreten dat het IDF een bloedbad in Gaza pleegde. Facebook en Twitter puilden uit met foto’s van dode Palestijnse kinderen.

Er was geen bloedbad van Palestijnen door toedoen van het IDF afgelopen zomer. Maar in Syrië bestaat het wel. Nu, op dit eigenste ogenblik als u dit leest. Maar het zal u vergeven worden als u zich daar niet bewust van bent. Deze keer zijn er geen tienduizenden die demonstreren op straat. Er zijn helemaal geen demonstraties. Geen samenkomsten met hoogdravende toespraken. Er zijn geen kreten over een bloedbad. Er zijn geen eisen aan regeringen om actie te ondernemen.

Er is enkel een droevige, oorverdovende stilte.

Het is niet alsof de mensen niet weten wat er gebeurt in het grootste Palestijnse vluchtelingenkamp in Syrië, Jarmoek. Het verhaal werd breed uitgemeten op Sky News en het werd gepubliceerd door elke grote krant over de hele wereld. Toch is er nog geen actie. De hitte, de wrijving, het activisme van afgelopen zomer is nergens te vinden.

Nochtans is er in het Verenigd Koninkrijk geen tekort aan organisaties die zich hebben toegelegd op de Palestijnse zaak, net zomin in Nederland en in België. De Palestine Solidarity Campaign, was de belangrijkste organisator van de demonstraties en van een boycotcampagne tegen Israël en toch wordt de kwestie van Palestijns lijden in Syrië opvallend doodgezwegen op hun website. Er worden geen evenementen gepland, er zijn geen oproepen voor hulp, er zijn geen plannen om te lobbyen bij leden van het Britse parlement om in actie te komen.

Er heerst enkel stilte.

En ik wil weten hoe dit mogelijk is. Hoe kan het gebeuren dat wanneer Israël zichzelf verdedigt dat duizenden de straten innemen, de activisten met hun megafoons gaan marcheren, de hele machinerie van campagnes meteen op gang komt met brieven schrijven en eisen aan politici om in actie te komen, maar als er een èchte slachting van Palestijnen gebeurt er stilte heerst binnen elke organisatie die beweert campagne te voeren namens de Palestijnen.

Dit is inderdaad een bizarre gang van zaken. Maar misschien dat zij enkel het voorbeeld volgen van Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit. Zijn profetische woorden omtrent het lot van de Palestijnen in Syrië uit 2013 bewijzen vandaag dat ze waar zijn:

Het is beter dat ze sterven in Syrië dan dat ze verzaken aan hun recht op terugkeer.

Misschien dat het stilzwijgen met betrekking tot de Palestijnen in Syrië en elders in het Midden-Oosten voortspruit uit een geloof dat het alleen de moeite waard is om te demonstreren enkel en alleen wanneer een Palestijn is gedood door een Israëliër. Zelfs als dat betekent kwistig rondstrooien met woorden zoals ‘bloedbad’ wanneer er in werkelijkheid geen is en het negeren van een echt terwijl het plaatsvindt.

Ons wordt voortdurend verteld dat het het Israëlisch-Palestijnse conflict is dat jonge moslims in het Westen radicaliseert. Dus wat gebeurt er wanneer die westerse geradicaliseerde moslims beginnen met het onthoofden van Palestijnen terwijl zij het uniform van de Islamitische Staat (ISIS/ISIL) dragen?

Blijkbaar helemaal niets.

door Marc Goldberg


♦ naar een artikel in The Times of Israel van 8 april 2015

♦ met dank aan Paul voor de hint

2 gedachtes over “De hypocrisie van Jarmoek: Wanneer moslims Palestijnen afslachten zwijgt de wereld

  1. Ja als Israel niest,dan ontploft de hele wereld,maar als de islamieten een tornado veroorzaken is het oorverdovend stil

    Like

  2. Ach, de Van Agtjes, de Meulenbeltjes en de Duisenbergjes zullen dit soort artikelen helaas nooit willen lezen. Ze lopen al decennialang met oogkleppen op willen de waarheid niet zien.
    Let maar op, als Israel straks weer de een noodzakelijke zelfverdedigingsaktie moet gaan uitvoeren, staan deze nietsnutten weer vooraan op de barricaden.
    Schizofrenie is helaas moeilijk te genezen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.