Israël’s recht om te bestaan zal niet gedicteerd worden door buitenlandse naties

Israel's PM Netanyahu walks in front of a poster of the late PM Menachem Begin upon his arrival at the Likud party meeting at the Menachem Begin Heritage Center in Jerusalem

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken had gelijk om de oproep van premier Benjamin Netanjahoe te verwerpen om in het nucleair akkoord met Iran Israël’s “recht om te bestaan” op te nemen als voorwaarde. De werkelijkheid luidt dat Israël’s bestaansrecht het recht is van het Joodse volk en daarvoor niet de toestemming nodig heeft van Amerika, Iran of om het even wie anders.

In zijn toespraak van 1977 in de Knesset (Israël’s parlement) sprak de toenmalige premier van Israël Menachem Begin over deze kwestie en hij zei hierover het volgende:

Ons recht om te bestaan, heeft u ooit zoiets horen zeggen? Zou het ooit in het hoofd zijn opgekomen van om het even welke Brit of Fransman, Belg of Nederlander, Hongaar of Bulgaar, Rus of Amerikaan, om voor zijn volk erkenning te vragen voor zijn recht om te bestaan?

… Wij kregen ons recht om te bestaan van de God van onze voorvaderen aan de glimp van de dageraad van de menselijke beschaving vier duizend jaar geleden. Vandaar dat het Joodse volk een historische, eeuwigdurend en onvervreemdbaar recht heeft om te bestaan in dit land, Eretz Yisrael, het land van onze voorvaderen. Wij hebben van niemand de erkenning nodig voor dit onvervreemdbaar recht. En voor dit onvervreemdbaar recht, dat keer op keer gedrenkt werd in Joods bloed van generatie op generatie, hebben we een nooit geziene prijs betaald in de annalen van Naties.

Omdat onze Joodse staat geen Amerikaanse bevestiging nodig heeft van ons recht om te bestaan. Onze Hebreeuwse Bijbel heeft dat recht duizenden jaren geleden vastgelegd. Nooit, door de eeuwen heen, hebben wij ooit dat recht verlaten of verloren. Dus, meneer, wij alleen, het Joodse volk – en niemand anders! – zijn verantwoordelijk voor het recht ons land om te bestaan..

carter-beginLater, in 1977 was er een uitwisseling tussen premier Begin en de toenmalige Amerikaanse President Jimmy Carter in het Witte Huis.

Aan het einde van een vergadering overhandigde Carter een document aan Begin met daarin de samvatting van hun bijeenkomst en vroeg om zijn goedkeuring om dit korte document te verspreiden.

Begin las de korte brief en antwoordde:

Dit is] totaal onaanvaardbaar, mijnheer de President, en dat slechts voor een enkele zin – Verwijder asjeblieft de zin waarin staat ‘De Verenigde Staten bevestigen Israël’s recht om te bestaan’.

Carter vroeg verbaasd “Maar waarom?” waarop premier Begin antwoordde:

Omdat onze Joodse staat geen Amerikaanse bevestiging nodig heeft van ons recht om te bestaan. Onze Hebreeuwse Bijbel heeft dat recht millennia geleden vastgelegd. Nooit, door de eeuwen heen, hebben wij ooit aan dat recht verzaakt of dat verloren. Dus, mijnheer, wij alleen, het Joodse volk – en niemand anders – zijn verantwoordelijk voor het recht van ons land om te bestaan.

De staat Israël bestaat – en beslist zelf wat goed is voor het Joodse volk. Wat kan nooit gebroken worden is de Joodse gelofte – en het recht – op het Land en de staat Israël. Ook, kan men verwachten dat de staat Israël de rechten van de land zal beschermen – en van haar burgers – ongeacht wat diegenen verwachten dat dictators en terroristen ons aanbieden bij zogenaamde ‘vredesakkoorden’.

door Ron Torossian


In een vertaling van Brabosh.com naar een artikel in IsraelBreakingNews van 8 april 2015 en een ander artikel in The Jerusalem Post van 7 april 2015

2 gedachtes over “Israël’s recht om te bestaan zal niet gedicteerd worden door buitenlandse naties

  1. En zo is het maar net!

    “Als Ik jullie naar je land breng, het land dat Ik onder ede aan je voorouders beloofd had, zullen jullie beseffen dat Ik de HEER ben.” (Ezechiël 20:42)

    Like

Reacties zijn gesloten.