Netanjahoe op CNN: ‘Met dit akkoord krijgt Iran vrij baan naar de bom’ +video

charmeoffesiefCharmeoffensief van de Amerikanen jegens het genocidale Iran lijkt niet zo best geslaagd… “Dood aan Amerika!” en “Dood aan Israël” galmt de Iraanse strijdkreet doorheen het heelal. [beeldbron: Israël’s cartoonist Ronny Gordon op Arutz Sheva]

Op zondagochtend 5 april 2015 werd Israël’s premier Benjamin Netanjahoe geinterviewd op de Amerikaanse satellietzender CNN door journalist Jim Acosta omtrent de controverse die is ontstaan tussen de Verenigde Staten en Israël inzake het nucleair voorakkoord met de Ayatollahstaat Iran.

“Dit akkoord laat Iran’s omvangrijke nucleaire infrastructuur intact, geen enkele centrifuge wordt vernietigd met inbegrip van de faciliteiten die in het geheim ondergronds werden gebouwd. Duizenden centrifuges zullen blijven spinnen, uranium verrijkend, dat is een heel slecht akkoord. Zij krijgen vrij baan naar de bom,” zei de premier.

Netanjahoe waarschuwde tevens voor Iran’s ICBM programma, een kwestie die geen deel uitmaakt van de nucelaire onderhandelingen, die een reeële bedreiging vormt voor de Verenigde Staten (en dus niet enkel voor Israël). “Het beëindigen van hun ICBM’s, dat niet in het akkoord wordt vermeld, wel ja, die missiles zijn enkel bedoeld voor u,  zij worden niet tegen ons gebruikt. Zij hebben daar [andere] missiles voor die ons kunnen bereiken. Deze [ICBM’s] worden klaar gemaakt om atoomkoppen te dragen, niet voor ons maar voor u,” zei hij.

preparingnukesIran bereidt zich voor op een atoomoorlog en dat niet alleen tegen Israël maar tegen VS, de Soennieten enz…

Een ICBM, een intercontinentale ballistische missile, is een geleide ballistische missile met een minimum bereik van 5.500 kilometers die voornamelijk worden ontworpen om (één of meerdere) atoombommen te lanceren. Op 22 januari 2015 maakte een spionagesatelliet beelden van een nieuwe Iraanse ICBM, een geleide missile van maar liefst 27 meter lengte, die met gemak de Verenigde Staten kan bereiken. Iran’s ICBM programma maakt integraal deel uit van diens nucleaire ambities.

Netanjahoe werd ook gepolst omtrent zijn verzuurde relatie met Obama en hij zei daar het volgende over:

“Ik vertrouw de president in wat hij denkt dat goed is voor de Verenigde Staten. Maar ik denk dat we daar een gerechtvaardigd verschil van mening over mogen hebben… Ik denk niet dat dit een kwestie van persoonlijk vertrouwen. Natuurlijk hebben wij een wederzijdse repectvolle relatie.

“Maar als de eersteminister van de enige Joodse staat, wanneer ik een land zie, een terroristisch regime dat zich heeft voorgenomen om ons te vernietigen en niet alleen onze vernietiging, vrij baan krijgt, de weg geplaveit krijgt naar de bom, dan is het mijn plicht om mij daarover uit te spreken.

[..]

“Als een land dat ons wil vernietigen en [met dat doel] elke dag daaraan werkt met conventionele en onconventionele middelen, als dat land een akkoord krijgt dat de weg plaveit naar het verwerven van atoomwapens, vele atoomwapens, dan bedreigt het ons in ons voortbestaan. Het zal tevens een wapenwedloop aanwakkeren met de Soennitische staten omdat zij begrijpen wat ik zonet heb gezegd.”

Zondag, 5 april 2015: Netanjahoe op CNN

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.