ISIS onthoofdt in Jarmoek tientallen Syrische pro-Hamas Palestijnen, VN slaan alarm

Yarmouk Refugees 'Holding knives' to Defend against ISISJarmoek, Syrië, 3 april 2015. Islamistische koppensnellers van Islamitische Staat (ISIS/ISIL) hebben thans 90% van het Palestijnse ‘vluchtelingenkamp’ Jarmoek veroverd waar nog zo’n 18.000 Syrische Palestijnen in de val zitten, meer dan 100.000 andere Palestijnen zijn tijdig kunnen vluchten. Hamasmilitie zet onverminderd de strijd voort tegen ISIS in Jarmoek.

De ‘zegeningen’ van de barbaarse rebellengroep Islamitische Staat (ISIS/ISIL) hebben nu ook het zogeheten Palestijnse ‘vluchtelingenkamp’ in Jarmoek bereikt, nabij Damascus in Syrië. Volgens het in Londen gebaseerde Syrisch Observatorim voor Mensenrechten (SOHR) hebben de koppensnellers van ISIS zowat 90% van het Palestijnse district Jarmoek in handen, aldus bericht Arutz Sheva.

Berichten bereiken thans het Westen waarin de eerste onthoofdingen en massamoorden worden gemeld van Syrische Palestijnen die zich niet loyaal hebben getoond jegens ISIS of zich tegen hen verzet hebben. Ook The Financial Times citeert activisten die zeggen dat de jihadistische terreurgroep een bruggehoofd heeft gevestigd in de Syrische hoofdstad om aldus de druk op de Syrische president Bashar al-Assad te verhogen.

Hamas bevecht ISIS in Jarmoek
“Berichten van ontvoeringen, onthoofdingen en massale slachtpartijen bereiken ons van uit Al-Jarmoek,” zei Saeb Erekat, een lid van het Uitvoerend Comité van de PLO en vredesonderhandelaar voor de Palestijnen, afgelopen zaterdagavond. “De prioriteit moet gaan naar de redding van de Palestijnse vluchtelingen in het kamp door het creeëren van een vrije doorgang voor hen die uit de dodelijke val willen ontkomen die het kamp van Al-Yarmoek is geworden.”

rebellen3De belangrijkste Palestijnse groep die Islamitische Staat (ISIS) bevecht vanuit het kamp is Aknaf Beit al-Maqdis, een zijscheut van Hamas. Dat is tevens de belangrijkste reden waarom ISIS momenteel Palestijnen onthoofd en/of vervolgd. Niet te verwarren met de terreurgroep Ansar Beit al-Maqdis, die in de Egyptische Sinaï actief is en zich onlangs verbond aan Islamitische Staat. “Beit al-Maqdis” is gewoon een andere Arabische naam voor Jeruzalem, zoals bv. Al Aqsa  dat ook is.

Twee bronnen van de oppositie vertelden aan The Financial Times dat het Syrische leger aan een Palestijnse militie, die trouw is aan het leger van Al-Assad, wapens mogen sturen aan deze zijtak van Hamas om ISIS te bevechten in Jarmoek.

De soennistische terreurgroep ISIS heeft hier blijkbaar een pact gesloten met de rivaliserende jihadistengroep Jabhat al-Nusra, om in Jarmoek de controle te verkrijgen over de rebellen die trouw zijn aan Hamas.

“Jabhat al-Nusra en ISIS zijn erin geslaagd om 90 procent van het kamp van Jarmoek onder controle te krijgen na hevige strijd met Aktaf Bait al-Maqdis (Hamas) en Islamitische bataljons,” berichtte SOHR, nadat bleek dat twee mannen van de zijtak van Hamas in Jarmoek werden onthoofd door ISIS.

door Brabosh.com

Een gedachte over “ISIS onthoofdt in Jarmoek tientallen Syrische pro-Hamas Palestijnen, VN slaan alarm

  1. waar zijn de protesten? waar zijn de mensen zoals Greta die partij trekt voor de palestijnen? waren ze voor de palestijnen of tegen Israel?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.