Palestijnse politie rolt nabij Hebron op de Westbank reusachtige cannabisplantage op

marihuana-PA

We horen in feite toch maar weinig spectaculaire verhalen over het uitmuntend Palestijns ondernemerschap, maar dit is er dan toch zo eentje. Op maandag 30 maart rukte de politie van de Palestijnse Autoriteit uit nadat het getipt werd over een enorme cannabisplantage.

In de stad van Dahariya ten zuiden van Hebron op de Westelijke Jordaanoever werden maar liefst 10.000 cannabisplanten aangeslagen die waren aangeplant over een oppervlakte van 3 dunam (ca. 3000 m²) en die een tiental serres omvatte. De eigenaar van de serres werd opgepakt. Wat er met de marihuana verder is gebeurd werd in het bericht niet vermeld.

Gazaanse drugskartel: Hamas
Een tijd geleden berichtte Palestijnse Nieuwsagentschap WAFA dat Hamasleiders betrokken zijn in de drugshandel en corruptie en ca. 680 Hamasleiders heeft veranderd in miljonairs. Dat zijn zowat 80 miljonairs meer dan de 600 zoals eerder werd bericht door de in Londen gebaseerd krant Al-Sharq Al-Awsat.

WAFA berichtte dat al die weelde voortkomt uit de controle van gesmokkelde goederen via de tunnels met Egypte, met inbegrip van “alcohol en drugs,” de Hamasleiders beschrijvende als het “Gazaanse drugskartel.”

Overigens pakt Hamas drugdealers- en handelaars keihard aan. Bekijk hier hoe een Gazaanse drugshandelaar in het openbaar de voeten worden gebroken. In onze landen werd die praktijk gelukkig lang geleden afgeschaft en vervangen door een gewone enkelband. 😉

PS: dit is gene aprilvis


– met dank aan EoZ voor de hint
– meer foto’s op de Arabisch-talige site van Palestine News Network (PNN) bron

marihuana-PA02