Caroline Glick: Onmiddellijk Judea en Samaria annexeren! +video

shomron2

Journaliste en auteur Caroline Glick, auteur van het boek “The Israeli Solution: A One-State Plan for Peace in the Middle East“, zegt dat Israël ONMIDDELLIJK Judea en Samaria [op de Westelijke Jordaanoever] moet annexeren, in antwoord op verklaringen van de Amerikaanse president Barack Obama die onlangs dreigde om de steun van de Verenigde Staten aan Israël te willen “revaloriseren” in de Verenigde Naties.

israeli-solutionVaststellend dat Obama van plan is om het Amerikaanse beleid te wijzigen en aldus “Israël te dwingen zich terug te trekken achter volkomen onverdedigbare grenzen“, vertelde Glick aan Arutz Sheva dat “de tijd is gekomen voor Israël om naar buiten te komen met een alternatief beleid en het alternatieve beleid dat we moeten duidelijk maken is door de Israëlische wet en soevereiniteit toe te passen in Judea en Samaria”.

“De kwestie kan niet dringender zijn,” zei Glick, wier boek, waarvan onlangs de Hebreeuwse editie werd uitgebracht,  precies dit onderwerp behandelt. “De regering moet een nieuwe koers volgen ten aanzien van de Palestijnen,” vervolgde ze. “De twee staten hebben gefaald, dat weten we allemaal wel, [en] we kunnen die niet meer doen herleven omdat het onze schuld niet is dat ze gefaald is.”

“De wereld houdt vandaag niet van ons,” legde Glick uit omtrent de vraag wat de wereld van Israël gaat denken wanneer inderdaad Judea en Samaria zouden geannexeerd worden. “We verkeren thans in een situatie waarin alle dingen die ze zeiden die ons zullen overkomen, inderdaad ook zullen gebeuren als we X, Y of Z doen, of ons zullen overkomen wanneer we zeggen ‘Nee, nee, nee, wij zullen de oprichting van een Palestijnse staat in het kerngebied van Israël wel steunen.”

Israël wordt geconfronteerd met een “massieve vijandigheid vanuit de westerse wereld”, zei ze en als dusdanig “moet we iets naar voren schuiven waar we achter kunnen staan en dat we in het gezicht van deze vijandigheid kunnen duwen.”

Annex Judea and Samaria Now – in Wake of US Policy

5 gedachtes over “Caroline Glick: Onmiddellijk Judea en Samaria annexeren! +video

 1. Hier is het weer een of andere burger die wat zit te roepen. Journalisten zijn meestal degene welke de broodheren dienen. Lees het artikel,vorm een mening over haar en ga over tot de orde van de dag. Ook deze vrouw wil ons laten verstrikken in de complexiteit van het wereld gebeuren.

  Like

 2. Israël hoeft qua verdediging niet op Obama te rekenen, ik zie hem er wel voor aan dat hij in geval van een rechtstreekse oorlog zijn islamitische broeders zou helpen door allerlei militairen geheimen aan ze te lekken.

  Hoeveel mensen zouden niet in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen als iemand Hitler bijtijds een kogel door zijn kop had gejaagd? Gaan we straks hetzelfde zeggen van de Derde Wereldoorlog met betrekking tot Obama?

  Like

 3. Wij moeten wel op Obama rekenen . De Baltische Staten worden meer en meer bedreigt door een andere Diktator .Wij worden door hem gekneveld en radeloos gemaakt . Hij is nu bezig de 3 landen, economisch instabiel te krijgen door zijn Russische minderheid(5e kolonne)in te zetten ,via Politiek en op de Media. TV-Radio-Krantten activeren. De Balten een vredelievend volk vraagt van de Eu om bijstand en kan op dit moment moeilijk zijn buurman weerstaan . Militaire hulp van de Eu ,komt niet snel genoeg. De macht van de Eu is zwak Het Europees leidersschap is daar debet aan en verder ze eindelose gesprekken . Dat weet een dictator en zal zijn omonkeerbaar doel weten te bereiken ,door in oorlog te gaan. Kijk naar nederland NPO, TV Buitenhof van 22 maart 2015,klik op uitzending gemist, Kasparov ,oud schaakmeester en Rusland kenner heeft een interview. De Russisch oppositieleider,doet haarfijn uit de doeken wat er in Rusland zich afspeelt.

  Like

 4. Een kogel door zijn kop jagen is wel wat vèrgaand, maar het staat wèl vast dat deze islamiet, geen goede bedoelingen heeft met Israel.

  Like

 5. Beumers;
  Caroline Glick is een zeer ervaren en bekende schrijver en midden oosten kenner.
  Ze heeft een glasheldere opini t.a.v. De conflicten in het gebied.
  U zou haar beter kunnen volgen dan begrijpt u wat u hier schrijft een blamage is voor deze vrouw.

  Wat betreft Obama;
  Volgt u nog steeds de linkse rethorieken in de pers.
  U zou eens kunnen googelen op Barry Soetoro wat zijn echte naam is en eens kunnen zoeken naar zijn geboorte bewijs en zijn Koran opleiding als kind……
  Barack Obama heeft een dubbele agenda met maar een doel instabiliteit in de wereld en trouw aan zijn moslim achtergrond.
  Als hij zo doorgaat ontbrand er door zijn toedoen een derde wereld oorlog.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.