Wereld verwelkomt ‘Palestina’ als 123ste lid van het Internationaal Strafhof: Israël moet en zal hangen

wish-forDe VN-organisatie het Internationaal Strafhof (ICC) verwelkomde op 1 april de nepstaat van de Palestijnse terroristentandem Al Fatah en Hamas als 123ste lid van de wereldorganisatie. “Opletten met waar je zo hard om roept,” gromt Israël, een ijdele waarschuwing, zo zal weldra blijken, waar geen enkele Palestijn ook maar één ogenblik van wakker zal liggen. [beeldbron: cartoon van de Israëlische tekenaar Ronny Gordon – Arutz Sheva]

De Palestijnse terroristenleiders Abbas, Meshaal en Co, die zich al jaren immuun wanen voor het internationaal recht, zetten hiermee Israël voor het diplomatieke blok met wellicht verstrekkende gevolgen. En de vrede? Daar heeft niemand het nog over, behalve dan de onnozele neuzelaars in het Westen en in Washington. 

De vergiftigde aprilvis van de VN
Op woensdag 1 april 2015 is de Palestijnse nepstaat formeel ingehaald als het 123ste lid van het Internationaal Strafhof van Den Haag (ICC) met inbegrip van de acceptatie van het Statuut van Rome.

Het zou een goeie 1 aprilvis zijn geweest waar de hele wereldbol normaliter smakelijk om zou moeten lachen, ware het niet de bittere realiteit. Met beide Palestijnse terreurorganisaties Hamas en Al Fatah, die samen onder het etiket ‘Palestina’ zijn toegetreden tot het ICC, een nevenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft deze wereldorganisatie haar laatste greintje geloofwaardigheid verloren. Dit onbegrijpelijke besluit is de facto een verdere uitholling van het internationaal recht dat door de wereld arbitrair wordt toegepast ten nadele van de Joodse staat.

Khaled Meshaal en Ismail HaniyehHamasleiders Khaled Meshaal en Ismail Haniyeh lachten zich op 1 april 2015 een kriek en noemden de ‘truuk van Abbas’ met het ICC een geslaagde aprilvis

De Palestijnse terreurgroep Hamas, die sinds 2007 autonoom de gebieden in West-Palestina (Gaza) bestuurt en zich in april 2014 verzoende met Al Fatah in Oost-Palestina (West Bank), de politieke factie van Mahmoud Abbas, trad zoals bekend begin juni 2014 toe tot het eenheidskabinet van de Palestijnse Autoriteit met Rami Hamdallah als premier.

Het Fatah/Hamas kabinet werd meteen goedgekeurd door de VN, de VS èn door de Europese Unie, als het ware de dolksteek in de rug van Israël en een beloning voor de islamistische terreur van Hamas en het dozijn gelieerde terreurgroepen in en buiten de Palestijnse gebieden.

Uiteraard verwelkomde Hamas de toetreding geleid door het eenheidskabinet van ‘Palestina’ tot het ICC en noemde het “een eerste stap om de immuniteit van Israël op te heffen” … en zag tot haar eigen verbazing tegelijk haar eigen immuniteit in de internationale gemeenschap gelegaliseerd en gebetonneerd worden. Een lucratieve meevaller voor het Palestijnse co-leiderschap.

De islamitische terreurorganisatie Hamas zei dat “de internationale gemeenschap thans de criminele Zionistische entiteit moet isoleren en de Israëliërs verantwoordelijk moet houden voor oorlogsmisdaden tegen de Palestijnen en hun heilige plaatsen.”

Hamas riep tegelijk de Palestijnse regering op om “beschuldigingen voor oorlogsmisdaden tegen Israël bij het ICC neer te leggen en dat voor al de gevechten sinds 2006, voor de bouw van nederzettingen, de Veiligheidsmuur op de Westelijke Jordaanoever, alsmede aanslagen tegen de heilige [islamitische] plaatsen in Jeruzalem en het lot van de [ca. 6700] Palestijnen in Israëlische gevangenschap.”

Israël bonkend met het hoofd tegen de muur
In Israël zelf werd er bijzonder bitter gereageerd op de toetreding van ‘Palestina’ tot de wereldorganisatie het ICC. De woordvoerder van Israël’s ministerie van Buitenlandse Zaken Emmanuel Nachshon veroordeelde het besluit in krachtige bewoordingen.

Echter, behalvens de Joden en Israëliërs zelves en pro-Israëlactvisten zoals ondergetekende, zullen zijn woorden overal in de wereld en in het bijzonder in het Midden-Oosten, in dovemansoren belanden. Want niemand in de wereld die bereid is naar het verweer van Israël te luisteren laat staan het in rekening te brengen.

Kortom: Israël heeft zich met open ogen en oren andermaal flink in de luren laten leggen. Begrijpen ze in Jeruzalem en in Tel Aviv dan nog altijd niet dat de hele wereld de Joden haat en Israël hartsgrondig vervloekt? En wat dan met die internationale  commedia dell’arte omtrent de Palestijnen? Die dienen enkel als de ultieme stok om de Jood dood te slaan. Al bij al zal weldra blijken dat 1 april 2015 voor Israël een gitzwarte dag is en voor het Joodse volk in het bijzonder.

Emmanuel Nachshon:

Emmanuel Nachshon‘Palestina’ heeft het recht niet om toe te treden tot het Internationaal Strafhof, omdat er geen Palestijnse staat is conform het internationaal recht. Het is om deze reden dat de openbare aanklager van het ICC eerder dit jaar een Palestijns verzoek afwees om een voorafgaand onderzoek in te stellen naar vermeende oorlogsmisdaden [van Israël] tijdens Operation Protective Edge van afgelopen zomer.

De regering van de Palestijnse Autoriteit, die een partnerschap  heeft gevestigd met de moorddadige terreurorganisatie Hamas, die oorlogsmisdaden pleegt zoals diegenen die worden gepleegd door Islamitische Staat (ISIS/ISIL), is wel de laatste die kan dreigen met aanklachten te poneren bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. De Palestijnse beslissing om toe te treden tot het Strafhof is politiek, cynisch en hypocriet.

De Palestijnse intenties in het Strafhof zijn in tegenspraak met de doelstellingen van het Strafhof en zullen leiden tot een destructieve politisering die de statuur van deze instelling zullen beschadigen. Er is geen plaats in het Strafhof, dat werd opgericht om diegenen te berechten die verantwoordelijk zijn voor de ergste misdaden en wreedheden in de wereld, om samen te werken met diegenen die trachten haar beperkte middelen te misbruiken.

Eenzijdige Palestijnse stappen, eerst en vooral de toetreding tot het ICC, zijn een flagrante schending van de overeengekomen fundamentele beginselen tussen de betrokken partijen om het Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen via onderhandelingen. Deze stappen markeren andermaal de Palestijnse weigering om vredesonderhandelingen met Israël te voeren.

Israël is een democratie die in de voorhoede vecht van de wereldwijde strijd tegen het terrorisme met inachtneming van het internationaal recht. Israëls doeltreffende, onafhankelijke en alom gerespecteerde rechterlijke macht onderzoekt beschuldigingen van strafrechtelijk vergrijp.

Echo’s uit het verleden:

profetie-Hitler

Hitler in de Rijksdag op 30 januari 1939

Op 30 september 1941 in het Sportpaleis te Berlijn verwees Adolf Hitler opnieuw naar zijn profetie van toen in de Rijksdag. Vervang Joden door Israëliërs en we zijn terug waar we gebleven waren, nu meer dan 70 jaar geleden:

De Joden plachten te lachen, ook in Duitsland, over mijn voorspelling. Ik weet niet of zij vandaag nog steeds lachen, of dat het lachen hun al is vergaan. Maar ik kan u één ding verzekeren: overal zal het lachen hun vergaan. En ik zal gelijk krijgen met mijn voorspellingen.

En inderdaad, zes miljoen vermoordde Joden verder, bleven er na het einde van de Tweede Wereldoorlog niet veel meer mensen over die nog konden lachen met Hitler’s profetie. Ook in Israël en in de Joodse gemeenschappen in Europa, zijn er niet veel meer over die nog kunnen “lachen” met de Palestijnen en hun miljoenen aanhang in Oost èn West en van Noord tot Zuid…

door Brabosh.com