Palestijnse delegatie logeert in Gazaans 5-sterrenhotel en strooit kwistig met (westers) geld

rami-ismailGaza, 14 oktober 2014. Premier van het eenheidskabinet Fatah/Hamas van de Palestijnse Autoriteit Rami Hamdallah (l.) schudt hier de handen van de ex-premier van de PA, Hamasleider Ismail Haniyeh.

Het Gazaanse dagblad Felesteen, dat sinds het eenheidsakkoord tussen Fatah en Hamas in april 2014 ook weer op de West Bank mag gedistribueerd worden, berichtte gisteren over het bezoek aan de Gazastrook van Rami Hamdallah, de premier van de Palestijnse Autoriteit.

Volgens Felesteen was premier Hamdallah en zijn uitgebreide entourage het afgelopen weekeinde in Gaza en is de Palestijnse PA-delegatie daar niet bepaald spaarzaam geweest. Volgens het artikel dat bronnen bij de Palestijnse Autoriteit citeert, bracht de delegatie twee dagen door in het Al Mashtal hotel, dat is een vijf-sterren hotel van de gekende Mövenpick hotelketen en het enige vijf-sterrenhotel in de Gazastrook.

Overigens runt de Mövenpick keten ook nog een 5-sterrenhotel in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Zowel Hamas als Al Fatah hebben voor het Westen altijd kunnen verbergen hoe ze zich verrijken ten nadele van de verpauperde Palestijnen, en dat dankzij de westerse duiten die graag en zich zeer bewust een oogje toeknijpen voor de verrotte en door en door corrupte PA-leiders.

De PA-delegatie van Hamdallah namen meteen 40 kamers en grote delen van het luxueuze hotel in beslag. De kamers kosten tussen de 400 en 600 dollar per nacht en de kostprijs van de suites kunnen oplopen tot 1400 $ per nacht. In het totaal gaven ze alleen al aan de kamers 70.000 dollars uit. Bovendien spendeerde de gelegereerden meer dan 20.000 dollars aan eten en 10.0000 dollars voor transportkosten.

In het totaal gaat het hier dus om meer dan 100.000 dollars voor een verblijf van nauwelijks twee dagen. Dat zullen wellicht niet de enige kosten zijn geweest, want de extra beveiliging en bijzondere veiligheidsmaatregelen zullen ook wel niet gratis zijn geweest. Gaza-hotel

Vijf-sterren hotel Al Mashtal in Gaza [beeldbron: TelAvivre.com]

Er is nogal wat kritiek in de Arabische media van Palestijnse Arabieren die nog steeds hun volledige salarissen niet hebben gekregen en die thans met eigen ogen moeten vaststellen hoe de leiders van de Palestijnse Autoriteit kwistig rondstrooien met geld dat waarvan ze tegenover het Westen beweren dat ze niet hebben.

Echter, volgens een bericht van Israel Heute zou Zwitserland aan Hamas royale financiële ondersteuning beloofd hebben, nadat de beloofde miljarden van andere landen voor een wederopbouw in Gaza zijn uitgebleven.

zwitsersVolgens informatie van Palestijnse ambtenaren tegenover de Israëlische nieuwssite NRG wil Zwitserland de salarissen van duizenden Hamas-functionarissen betalen, ook al zijn velen van hen bekende terroristen.

Als deze uitspraak klopt, zou de belofte van Zwitserland het tegenovergestelde van Israëls politiek betekenen, die het Hamas-regime de macht wil ontnemen en de bevolking van Gaza graag onder een democratische regering wil zien.

Ook binnen de EU zou de stap van Zwitserland voor bedenkingen kunnen zorgen, want hoewel Zwitserland geen EU-lidstaat is, staat Hamas toch sinds 2011 op de lijst van terreurorganisaties van de EU. Om op deze terreurlijst van de EU te staan, betekent dat het vermogen van Hamas in Europa is bevroren en dat het illegaal is om zakelijke contacten met de organisatie te hebben.

Het bericht over de beslissing van Zwitserland om de salarissen van terroristen te betalen, zou echter een manoeuvre van de Palestijnen kunnen zijn om andere landen ertoe te bewegen hun beloftes van financiële hulp voor Gaza na te komen.

door Brabosh.com


Met dank aan EoZ voor de hint; plus het vertaalde artikel over de ‘Zwitsers die Hamas willen financieren’ van E.J. Bron en last but not least de tip van Tiki S. want “We zijn toch zoooooooooooooo zielig!”

3 gedachtes over “Palestijnse delegatie logeert in Gazaans 5-sterrenhotel en strooit kwistig met (westers) geld

    1. Bedankt voor het wachten. Dit wordt hier gemodereerd. Als je zou weten wat hier dagelijks wordt uitgebraakt, zou je verbaasd staan waarom ik dit ding niet gewoon definitief sluit. Schrijven over Israël en de Joden wordt door weinigen geapprecieerd. Integendeel, het kan zelfs je gezondheid schaden. 😉

      Like

Reacties zijn gesloten.