Ron Prosor in de VN over het penibele lot van etnische en religieuze minderheden in het M-O

Op vrijdag 27 maart 2015 sprak Ron Prosor, Israël’s afgevaardigde aan de Verenigde Naties, de VN-Veiligheidsraad toe waarin hij het vooral had over het penibele lot van de etnische en religieuze minderheden in het Midden-Oosten. Hieronder volgt de eerste (vertaalde) paragraaf van zijn interventie:

Volgende week zal het Joodse volk over de hele wereld de Pasen vieren ter herdenking van het verhaal van de exodus. De voorbije jaren heeft zich een andere exodus ontvouwd, maar deze wordt gedreven door een plaag van vervolging gericht tegen Christenen, Koerden, Yazidi, Bahai en natuurlijk de Joden. Deze vervolging gaat onverminderd door tot op vandaag.

De vervolging van minderheden vindt niet enkel plaats in de handen van extremistische groepen. Vorig jaar heeft de islamistische politie in Saoedi-Arabië een Christen gebedsstonde bestormd en haar gehele congregatie gearresteerd, met inbegrip van vrouwen en kinderen. Iemand arresteren om te bidden is zoals iemand arresteren omdat hij aan het eten is – de ene stilt zijn honger en de ander voedt zijn geloof.

Er is slechts een enkele plaats in het Midden-Oosten waar minderheden de vrijheid hebben om hun geloof te beleven, van geloof te veranderen of helemaal geen geloof te beleven – en dat is Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten.


Bronnen:

♦ Facebookpagina: ‘Israel at the UNhttps://www.facebook.com/IsraelatUN

♦ Website: Israël’s Permanente Missie aan de VN: http://embassies.gov.il/un/Pages/default.aspx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.