Technion studenten pakken uit met een ‘technische versie’ van de Exodus uit Egypte +video

Aan het einde van volgende week vieren de Joden overal ter wereld Pesach, de Joodse Pasen, één van de heiligste dagen van het Judaïsme. Op vrijdag 3 april 2015 is het Sederavond, de vooravond van Pesach, en wordt het Bijbelse verhaal over de uittocht uit Egypte verteld. Van 4 tot 10 april 2015 wordt de Pesach gevierd. Ook het feest van de vrijheid genoemd nadat Mozes ca. 3500 jaar geleden de Joden wegleidde uit de slavernij in Egypte naar het Land van Belofte.

In aanloop tot de Joodse Pesach anno 2015 hebben studenten van het befaamde Technion Instituut weer uitgepakt met een ludieke demonstratie van hun kunnen, doorspekt met de nodige humor. In de videobeelden hierboven wordt de Rube Goldberg Machine van Technion in Israël gedemonstreerd. Hierin wordt op ‘technische wijze’ de hoogtepunten verbeeld van het verhaal van Pesach. Zo te zien kent hun fantasie geen grenzen.;)

door Brabosh.com