Het grote mediacomplot tegen Israël: Wereldwijde misleiding in plaats van feiten

ap-reporter3Nep-foto, in scene gezet door Associated Press (AP), kende wereldwijd groot succes
[beeldbron: AP/Adel Hana, fotograaf in Gaza]

Meldingen van het nieuws- en persbureau “Associated Press” (AP) worden volgens informatie van het bureau zelf door ongeveer de helft van de wereldbevolking gelezen/bekeken. Desondanks gebruikt ook dit vooraanstaand persbureau in scene gezette foto´s en laat het informatie weg om Israël als schurkenstaat neer te zetten, die tijdens de Gaza-oorlog afgelopen zomer willekeurig vrouwen en kinderen heeft afgeslacht.

Zo hebben we bijvoorbeeld de emoties opwekkende foto hierboven, die wereldwijd woede heeft opgeroepen tegenover Israëls militaire operatie tegen Hamas. De foto werd door meer dan 280 aan AP verbonden ondernemingen, door 1400 Amerikaanse kranten en duizenden televisie- en radiozenders opgepakt en verspreid.

Na onderzoek door de “Mideast Reporter” gaf AP nu toe dat de foto in scene gezet is en dat zij kinderen opdracht geeft om voor deze en andere foto´s die ze verbreid heeft over de Gaza-oorlog, te poseren.

Adel Hana PHOTO: Adel Hana/FacebookDe Palestijnse AP fotograaf Adel Hana uit Gaza op oorlogspad tegen Israël: “De waarheid over Israël verkoopt niet, maar leugens en bedrog doen overal de kassa ’s rinkelen”

Er bestaan strenge regels, die het aan persbureaus verbieden foto´s te vervalsen en vooral om hiervoor kinderen te gebruiken. Maar AP had er ogenschijnlijk geen probleem mee deze regels te overtreden, terwijl ze haar abonnees, haar klanten en haar publiek tegelijkertijd verzekerde dat haar foto´s de zuivere waarheid vertellen.

In scene gezette foto´s zijn een rechtstreekse overtreding van een van de principes van AP, zo schrijft het persbureau met betrekking tot “nieuwe waarden en principes”. “Wij ensceneren of beelden geen gebeurtenissen voor de camera of de microfoon uit. Wij geven niemand opdracht om voor onze foto´s te poseren, behalve als we een portretfoto maken, en dat maken we dan duidelijk in de tekst onder de foto.”

Deze foto is duidelijk geen portret, maar een krachtig stuk anti-Israëlische propaganda om het IDF nog meer te verdoemen. Ook stond er in de originele tekst onder de foto niet dat het gaat om een in scene gezette foto.

Integendeel, wat er onder de foto stond, was nog meer misleidend: “De aanval heeft zijn vader gedood, een politieagent van Hamas.” De Arabische tekst betekent: “Huis van de martelaar Mostafa Jamal Malakeh.”

Maar Malakeh was geen politieagent. Hij was een bekende strijder van Hamas. Hij was de plaatselijke commandant van het “Al-Zeittoun-bataljon” van de Qassam-brigades, een militaire vleugel van Hamas. Bij de Qassam-brigades gaat het om dezelfde groepering die in in het jaar 2005 meer dan 8000 raketten op Israël afvuurde.

Dit alles is publiekelijk toegankelijke informatie, die in deze YouTube-video ter herdenking van Malakeh te zien is. AP heeft deze bekende informatie bij haar bericht over Malakeh genegeerd, om het zo te laten lijken alsof de Israëlische soldaten een politiegent in burger zouden hebben vermoord.

Dit is slechts een van de vele voorbeelden van de vervormde verslaggeving over Israël.

door NAI Redaktion

Pallywood


in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel in Israel Heute van 24 maart 2015

bron-logo

Een gedachte over “Het grote mediacomplot tegen Israël: Wereldwijde misleiding in plaats van feiten

  1. Het zal even duren mar uiteindelijk zullen zich alle leugens tegen de leugenaars keren!
    Niet alle mensen op aarde zijn idioten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.