Synagoge in Londen aangevallen door bende dronken feestvierders, zes man opgepakt

Op zaterdagavond, 22 maart 2015, viel een bende van ca. 20 jongeren een synagoge aan in het Britse Stamford Hill, een buitenwijk van Londen. Zes mensen werden op zondag gearresteerd door de Londense politie.

Wat aanvankelijk begon als een bende jonge feestvierders, mannen en vrouwen, die recht van een party kwamen en wat amok wilden schoppen, ontaarde spoedig in een hevige antisemitische rel in de synagoge ‘Ahavas Torah’ die zich bevindt in de omgeving van de Craven Park Road.

Het geweld was reeds eerder op straat begonnen toen twee Joodse mannen amok kregen met de dronken bende feestvierders. Daarop vluchtten de Joodse jongens naar de inkomhal van de Joodse synagoge om daar hulp te zoeken. Onder het roepen van “we will kill you!” (we gaan jullie vermoorden) bestormde het zichtbaar beschonken zootje ongeregeld de synagoge, sloegen de ramen van de inkomdeuren stuk en scheurden boeken stuk en bedreigden de geschrokken gelovigen in de synagoge.

Op de beelden is te zien hoe een groepje Joodse jongeren zich verschanst hebben in de synagoge, tafels en stoelen hebben uit elkaar gerukt om er knuppels van te maken, vast van plan zich te verweren tot het uiterste. De twee ruiten van de deuren worden kapot geslagen en op het einde van het filmfragment is nog net te zien hoe een projectiel naar binnen wordt gegooid.

Eén Joodse man werd gewond tijdens de aanval, met inbegrip van een gebroken tand, nadat hij had getracht een van aanvallers in bedwang te houden in afwachting van de komst van de politie. Hij werd echter snel overmand door de bendeleden die hem verscheidene keren hard in het gezicht sloegen.

door Brabosh.com

3 gedachtes over “Synagoge in Londen aangevallen door bende dronken feestvierders, zes man opgepakt

  1. Zatte Engelsen, ook wel bekend aan de Belgische kust en andere toeristische oorden voor het in groep staan braken, plassen en zelfs gezamenlijk hun gevoeg te doen. Als ze braaf en rustig zijn, anders… (zie video boven). Of het antisemitisme was is nog maar de vraag, uit het gewauwel klinkt enkel het onvermijdelijke “f**ck” enigszins verstaanbaar.

    Like

  2. Bendeleden is een wat summier begrip. Zullen het toch weer……….. zijn? Dit voorval dat zich voortzette tot in een Godshuis zal zwaar ,dezen aangerekend moeten worden met een voorbeeld straf. De straf die deze groep verdiend behoordt uitzonderlijk zwaar te zijn. Ben erg nieuwschierig wat Justitie in Engeland doet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.