Europese Unie is diplomatiek offensief begonnen tegen Israël en roept op tot boycot

eu-boycotEuropese Unie roept op tot een economische boycot van Joodse handelszaken, die zich bevinden voorbij de Groene Lijn (pre-1967 lijn) en die in de visie van de EU reeds een grens is. Slechts één vervelend probleem: de Joden moeten oprotten en die willen niet weg uit hun 3000-jaar oude heilige stad. “Juden sind scheiße,” echoet het in Brussel waar onmiskenbaar nog steeds de stank rondhangt van de jaren dertig van vorige eeuw.

Verdwijnen moeten ook deze shops op het plaatje hieronder die zich bevinden in het Joodse Kwartier van de Oude Stad in ‘Oost’-Jeruzalem. Volgens de EU-richtlijnen bevinden die Joodse winkels zich op Palestijns grondgebied en moeten binnenkort plaats maken voor Al Quds, de hoofdstad van het toekomstige kalifaat ‘Palestina’. De geschiedenis wordt herschreven met de steun en het geld van de Europese Unie, het antisemitisme in een nieuwe jas anno 21ste eeuw. 76 jaren na de Kristallnacht, beveelt de Europese Unie opnieuw een boycott aan van Joodse winkels en handelszaken.

De Europese Unie is een nieuw diplomatiek offensief begonnen tegen Israël. Een zogenaamd ‘geheim’ rapport van de EU dat ‘toevallig’ enkele dagen na de herverkiezing van premier Netanjahoe werd uitgelekt naar de Britse krant The Guardian,  beweert dat Jeruzalem voor het eerst sinds de intifada van 2005 een nieuw “kookpunt” heeft bereikt. De Europese Unie legt de schuld voor de zogeheten “polarisering en het geweld” van de afgelopen maanden eenzijdig bij Israël.

In het rapport wordt opgeroepen om harde maatregelen te nemen tegen Israël omtrent haar “voortdurende nederzettingenbouw in de stad” waarvan de EU beweert dat die het recente conflict zou aanwakkeren. Het bewust gelekte rapport beschrijft de de opkomst van een “vicieuze cirkel van geweld… die in toenemende mate de levensvatbaarheid van de tweestatenoplossing bedreigt” waarvan de EU beweert dat die wordt aangewakkerd door de voortzetting van “systematische” bouw door Israël in “kwetsbare gebieden” van Jeruzalem, schrijft aldus The Guardian.

Een woordvoerder van de Israëlische regering reageerde op vrijdag 20 maart ’15: “Dit is een dermate eenzijdig rapport dat de realiteit op onbegrijpelijke wijze vervalst.” Echter, de Europese Unie houdt het in haar rappport niet bij deze eenzijdige analyse maar doet een reeks aanbevelingen met inbegrip van een economische boycot van de Joodse staat:

Potentiële nieuwe beperkende maatregelen tegen “bekende gewelddadige kolonisten en diegenen die oproepen tot gewelddadige acties conform de immigratie regelgeving in de lidstaten van de EU.”

Verdere gecoördineerde maatregelen om ervoor te zorgen dat consumenten in de EU gebruik kunnen maken van hun recht op geïnformeerde keuze ten aanzien van producten uit nederzettingen in overeenstemming met de bestaande EU-regelgeving.

Hernieuwde inspanningen om Europese bedrijven bewust te maken omtrent de risico’s van het werken met nederzettingen en het promoten van vrijwillige richtlijnen voor toeristische ondernemers om de handel met de nederzettingen te verhinderen.

Hieronder een screenshot van een fragment uit het rapport:

guardian-rapport2

Het is wel duidelijk dat de Europese Unie op dezelfde ramkoers tegen Israël ligt als de regering van Barack Obama. Wat de EU betreft is de “oplossing” voor het Palestijns-Israëlisch conflict duidelijk: Israël moet zich terugtrekken achter de 1967 lijnen, het grondgebied van Judea en Samaria (de Westelijke Jordaanoever) behoort integraal toe aan de Palestijnse Autoriteit; de Joden moeten de Westbank ontruimen en verplaatst worden achter de pre-1967 lijnen van Obama; met inbegrip van ‘Oost-‘Jeruzalem (Jeruzalem dus) zodat de Palestijnen daar de hoofdstad van ‘Palestina’ kunnen stichten.

Voor de EU geniet een onderhandelde oplossing de voorkeur, maar het eindresultaat ligt reeds bij voorbaat vast, ongeacht welke eisen en voorwaarden Israël ook mag opwerpen. De EU (en Obama) willen kost wat kost de tweestatenoplossing erdoor drukken en blijven de mythe verdedigen van “twee staten voor twee volkeren die zij aan zij in vrede en veiligheid naast elkaar leven.”

Alleen slechts één probleem: de Arabieren wensen geen 2-statenoplossing en in de Palestijnse gebieden (Gaza en West Bank) is geen enkele autoriteit te vinden die bereid is om door onderhandelingen tot een eindakkoord te komen dat een einde maakt aan het conflict en Israël zou erkennen als de staat van het Joodse volk.

De Europese Unie heeft een lange geschiedenis van het druk uitoefenen op Israël omtrent “illegale nederzettingen activiteit” in de gebieden van Judea & Samaria, Golan en Jeruzalem die in eigendom zijn van Joden, “nederzettingen” die nochtans door de internationale wet legaal werden verklaard in het Levy Rapport van 2012.

Echter de EU heeft de nare gewoonte om het internationaal recht te verdraaien, verkeerd te interpreteren en eerdere afspraken en akkoorden compleet te negeren, met inbegrip van de Oslo Akkoorden, ten gunste van de Palestijnen en tegen de (veiligheids-) belangen van Israël in.

Terwijl Europa Israël bekritiseert voor het bouwen van Joodse woningen in Jeruzalem en in Judea & Samaria, werd onlangs onthuld dat de EU illegale nederzettingen van de Arabieren financiert in Judea and Samaria, meer bepaald in Area C dat confrom de Oslo Akkoorden van 1993/1994 onder de controle staat van Israël.

De Europese Unie helpt aldus actief de Palestijnse Autoriteit (PA) en pro-Palestijnse groepen om illegaal land te roven dat Israël volgens het internationaal recht toekomt.

door Brabosh.com

eu-nederzetting3

Illegale Arabische nederzettingen in Area C in Judea & Samaria onder de vlag van de Europese Unie

2 gedachtes over “Europese Unie is diplomatiek offensief begonnen tegen Israël en roept op tot boycot

 1. Dit rapport is een antwoort op Israel’s neerhalen van illegale door EU gebouwde huizen voor “Palestijnen” op haar grondgebied.

  Het zal ze alleen niet veel helpen.

  Israel zal de illegale EU gebouwen blijven neerhalen, de export van Israel zal blijven stijgen (laatste jaar 3%, laatste kwartaal 7%), de “settlers” willen sowieso niet naar de EU, Israel heeft andere markten buiten de “principiele” EU, Europa blijft Israel doorpesten maar zelf economisch doorkwakkelen en desondanks krijgen de “Palestijnen” geen staat!

  Intussen mag Europa bidden dat ze binnen de kortste keren niet zelf bezet gebied wordt en/of uit elkaar spat door de uittocht van lidstaten……..en daar kan ze Israel niet de schuld van geven!

  Like

 2. Er is niet veel veranderd voor het Joodse volk. Zo’n 3000 jaar geleden verzuchtte koning David al: “Talrijker dan de haren op mijn hoofd zijn zij die mij haten zonder reden, met velen zijn mijn belagers, mijn vijanden die mij bedriegen: teruggeven moet ik wat ik niet heb geroofd.” (Psalm 69:5)

  Like

Reacties zijn gesloten.