Amerikanen dreigen met repercussies tegen Israël omdat de Joden voor Likoed stemden

bibi-obama3Premier Benjamin Netanjahoe, een commandant van een elite eenheid van het IDF uit Tel Aviv, Israël, versus de Amerikaanse president Barack Obama, een padvinder uit Honolulu, Hawai. Het verschil in aanpak van het Midden-Oosten en de jihadistische terreurdreiging blijft groot en duidelijk zichtbaar. Je hoeft geen helderziende te zijn om te raden wat Bibi hier denkt over zijn zogenaamde Amerikaanse ‘vriend’ en ‘bondgenoot’, tijdens een ontmoeting in het Witte Huis in Washington, DC, 1 oktober 2014. (beeldbron: AFP/Jim Watson).

Het botert alle dagen wat slechter tussen Jeruzalem en Washington. Een reeks recente uitspraken van premier Benjamin Netanjahoe, worden hem niet in dank afgenomen door de regering Obama en zullen repercussies krijgen, bedreigt Jens Psaki Israël, woordvoerster voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken (John Kerry).

Hieronder enkele van de uitspraken die op de maag liggen in de VS maar die Netanjahoe en Likoed wel geholpen hebben om het gat te dichten met de Zionistische Unie en onverwachts met een straatlengte voorsprong de verkiezingen te winnen. [Wie het origineel wil lezen klikt op ‘bron’]:

♦ “Indien Tzipi [Livni] en Buji [Isaac Herzog] een regering vormen, zal Hamastan B hier opgericht worden.” [Har Homa, wijk in ‘Oost-‘Jeruzalem, 16 maart 2015 – bron ]

S. Daniel AbrahamIk zei tegen hem [S. Daniel Abraham] – ben je ooit in Har Homa geweest? Hij zei neen en dat het een gevaarlijke nederzetting was. Ik suggereerde hem om naar daar te gaan en dat hij nog tijd genoeg heeft en niet te laat terug zal zijn op de vergadering.

Ze brachten hem met de auto en keerden later terug naar kantoor en rolden over de vloer van de pret. De man was bereid om naar de Sinaï te gaan en kon niet geloven dat de auto al na zeven minuten stopte en  zijn bestemming had bereikt. Dit zijn dan de mensen die het nodig vinden om ons te vertellen wie moet regeren, dit zijn de mensen die denken dat Har Homa in de Sinaï ligt.”

[Har Homa, wijk in ‘Oost-‘Jeruzalem, 16 maart 2015 – bron; uitspraak over de Joods-Amerikaanse zakenman Danny Abraham, een van de belangrijkste financiers van de V-15 *]

♦ “Ik denk dat iedereen die vandaag een Palestijnse staat wil oprichten en het land evacueren, aanvalsgebieden weggeeft aan de radicale Islam gericht tegen de staat Israël.  Links heeft telkens weer opnieuw en opnieuw het hoofd in het zand gestoken en dit genegeerd, maar wij zijn realistisch en wij begrijpen. Er is hier een werkelijke dreiging dat een linkse regering zich zal aansluiten bij de internationale gemeenschap en haar bevelen zal opvolgen.” [Jeruzalem, 16 maart 2015 – bron]

♦ “Als de Zionistische Unie de verkiezingen gaat winnen, zal het zichzelf vastklinken aan de internationale gemeenschap en doen wat ze vragen met inbegrip van een bouwstop in de nederzettingen op de West Bank en in Oost Jeruzalem en samenwerken met internationale initiatieven om terug te keren naar de 1967 lijnen.” [Jeruzalem, 16 maart 2015- bron]

♦ “De heerschappij van rechts verkeert in gevaar. Arabische stemmers zakken in drommen af naar de stembussen. Linkse NGO’s voeren hen aan in bussen. Wij hebben geen V15 [*] beweging. Wij hebben enkel een oproep om wapens en wij hebben alleen jullie. Ga naar de kieslokalen; breng jullie vrienden en familieleden mee. Stem op Likoed en sluit het gat tussen ons en de Arbeidspartij [= Zionistische Unie].” [Jeruzalem, verkiezingsdag 17 maart 2015 – bron]

[*] Verwijzend naar een groep die ijverde voor de vervanging van Netanjahoe door een meer Obama gezinde regering. Buitenlandse regeringen hadden zich via de organisatie V15 gemengd in de Israëlische verkiezingen met het doel om een linkse regering in het zadel te helpen.

Nv15-logoetanjahoe vermeed om namen te noemen maar uit onderzoek is gebleken dat onder andere de regering Obama 350.000 dollar aan V15 in Israël betaalde via de organisatie One Voice. Ook werkten leden van Obama’s campagne team voor V15.

Netanjahoe gaf eerder een doordenkertje mee aan de Amerikanen: ‘Met Amerika als het kan, zonder Amerika als het moet’:

♦ Voor de eerste keer in 100 generaties kunnen wij, het Joodse volk, onszelves verdedigen. Dit is waarom, dit is waarom dat ik, als premier van Israël, u nog een ding meer kan beloven: Zelfs wanneer Israël er helemaal alleen voor staat, zal Israël standhouden. Maar ik weet dat Israël niet alleen staat. Ik weet dat Amerika naast Israël staat. [Washington, 3 maart 2015 – bron]

door Brabosh.com

6 gedachtes over “Amerikanen dreigen met repercussies tegen Israël omdat de Joden voor Likoed stemden

 1. De Amerikaanse overheid is Israël aan het verkwanselen. (Tevens een test voor het plaatsen)

  Like

 2. De repercussies waar Paksi over sprak zijn dus gewoon pesterijen….. Op de basisschool word je daarop aan gesproken…… Maar Paksi kan haar gang gaan…. Is dit nu een grote mogendheid,een wereld leider.?????? Jezelf als natie zo vernederen dat je een ” bevriende” natie gaat pesten……Als de verkiezings uitslag je niet aanstaat gaan dreigen met treiteren……
  Israël moet zich snel verzekeren van een andere wapenleverancier zodat het de komende tijd de drone’ s in de lucht kan houden. Want de zgn repercussies zijn een aansporing en vrijbrief voor de Arabieren om raketten af te gaan schieten.
  Zelf produceren? Een mooie bron van werkgelegenheid……!

  Like

 3. De amerikanen weten wel beter hoe ze berichten anders vermelden. Ze zijn gerust gesteld en blij dat Netanjahoe gewonnen heeft. Veiligheid gaat voor alles. Waar je ook woont.
  De amerikaanse media is al enige tijd door een groeiende macht van islamisten ,met eenzijdig nieuws gevoed, Je kunt het kenmerken met de geest welke Putin van Rusland met zijn volk wil veranderen. Het volk , de Israelieers en andere W-Europeanen weten wel beter.

  Like

 4. Tja, elke Amerikaans president of administratie heeft er al van gedroomd een definitieve vredesregeling op haar account te kunnen schrijven en het plan waar de Obama-administratie zich achter schaarde is nu van de baan. In de bredere context van het Midden-Oosten totaal mislukt zelfs.
  Wat de toekomst brengt is in elk geval een moeilijke relatie het komende anderhalf jaar tussen Obama en Netanyahu, maar dat is eigenlijk nooit anders geweest.

  Like

Reacties zijn gesloten.