Israëlische verkiezingen: And the winner is… Likoed; proficiat premier Netanjahoe!

ver-2015-03

Laatst bijgewerkt: woensdag, 18 maart 2015 om 08u45'

“Wij koesteren geen verwachtingen van de verkiezingen omdat wij geen onderscheid maken tussen Rechts en Links. Zij willen allemaal snel Jeruzalem ver-Joodsen, meer nederzettingen bouwen, doorgaan met de bezetting en ons volk in het vizier houden.”
[Gaza, 18 maart 2015; Ismail Radwan, woordvoerder Hamas]

Premier Netanjahoe lanceerde deze ochtend een oproep aan andere partijen om snel een coalitie te smeden om binnen twee of drie weken een nieuwe regering te vormen, onder hen Bayit Yehudi chef Naftali Bennett, Kulanu’s Moshe Kahlon, chef van Yisrael Avigdor Liberman, Shas leider Aryeh Deri en de vertegenwoordigers van United Torah Judaism, Yaakov Litzman en Moshe Gafni. Samen zouden zij een ruime meerderheid hebben van ca. 70 zetels.

obama-surprise4Niet iedereen is even gelukkig met de overwinning van Bibi…

Tegen alle peilingen in, is Likoed en zijn premier, Benjamin Netanjahoe afgestevend op een kletterende overwinning! Met op dit ogenblik 99 procent van de stemmen geteld, staat Likoed op een winst van 30 zetels (23,26%) tegenover rivaal Zionistische Unie met 24 zetels (18,73 %). De grootste verliezers zijn die de kiespeilingen hielden. Die gaven een overwinning van Zionistische Unie op Likoed met 26 tegen 22 zetels.

Van de 25 partijen die opkwamen tijdens deze verkiezingen, raakten er precies 10 over de kiesdrempel van 3,25 % (België: 5 procent). Grote verliezer lijkt Eli Yishai (ex-Shas) te zijn met zijn nieuwe partij Yahad, die niet over de kiesdrempel raakte.

Af te wachten is of het extreemlinkse Meretz zal standhouden dat thans op 4 zetels staat (3,89%). Voorzitster van Meretz Zehava Gal-on is omwille van het povere resultaat van haar partij deze ochtend afgetreden en geeft de sjerp door aan parlementslid Tamar Zandberg.

Israël heeft opnieuw voor veiligheid en defensie gekozen. Dat moet voor ons, wij de pro-Israëlactivisten in het buitenland, eveneens de belangrijkste bekommernis zijn. De democratie in Israël zal het binnenlands verder wel zélf afhandelen. Daar hebben ze ons niet voor nodig. Dat zijn simpelweg onze zakens niet.

U kan de resultaten hier live volgen:

http://www.votes20.gov.il/nationalresults

Later meer!

door Brabosh.com

3 gedachtes over “Israëlische verkiezingen: And the winner is… Likoed; proficiat premier Netanjahoe!

 1. De ondermijning van de israelische publieke opinie van Barak Obama is deerlijk mislukt. Netanjahu wens ik veel wijsheid en de zegen van God toe om tegen de pro islamitische koers van Obama in te gaan. Obama heeft zich ten doel gesteld om in het laatste deel van zijn regerings periode ” Israël aan te pakken”. Wij mogen bidden dat de Allerhoogste deze kwade actie’ s zal verhinderen.

  Like

 2. Update: Likoed 31
  Zionistisch Blok:: 24

  Het volk heeft gesproken.
  Israel kan zich geen regering Buji/Livni veroorloven!

  De hele linkse propaganda machine is onploft, ondanks de (illegale) fondsen uit het buitenland en de (linkse) Media smeer campagnes.

  Er is geen zoetere overwinning dan de overtuigende overwinning!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.