Vierduizend Belgen manifesteerden te Brussel voor vrede waaronder ook 3 gematigde moslims

peace-bxlOpperrabbijn van Brussel, Albert Guigi, kijkt naar de luchtballon van ‘vrede’. Alleen tegen de wereld. Dat die ballon groen gekleurd was, de kleur van Islam, is louter toeval. Hopelijk wordt vrede nog iets meer dan enkel een ballon gevuld met veel “gebakken lucht.”[beeldbron: screenshot journaal RTBF]

In een poging om een antwoord te bieden aan de terreur en de angst die leeft naar aanleiding van de aanslagen in Brussel, Parijs en Kopenhagen, werd gisteren zondag 15 maart 2015 in Brussel gemanifesteerd door 109 organisaties (lijst) van verschillende christelijke kerken, het jodendom, de islam en de vrijzinnigheid, onder het thema “Together in Peace – Vrijheid en Respect”. Uiteindelijk daagden zo’n 4000 manifestanten op.

Ook de Joodse gemeenschap van België werd in Brussel vertegenwoordigd door Albert Guigi, Opper-Rabbijn van Brussel, die voor de Grote Synagoge in de Brusselse Regentschapstraat verklaarde: “Ensemble, nous devons plus que jamais transmettre aux générations futures le socle des valeurs fondatrices de l’Europe. (…) Une tâche infiniment lourde pèse sur chacun d’entre nous et nous serons jugés sur ce que nous avons accompli“.

holebivlagEnkel de gekende zeskleurige vlag van de holebibeweging werd herkend

Grote afwezigen waren extreemlinkse groepies zoals de communistische PVDA/PTB die het ook vertikten om hun leden op te roepen deel te nemen, met uitzondering van één militant van de jongerenorganisatie Comac (plaatje onderaan). Ook geen ‘vredelievende’ gele vlaggen van Hezbollah te zien, noch de gekende groene van Hamas (“Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas!”) noch de zwarte vlaggen van Islamitische Staat.

Het ging tenslotte om ‘vredelievende’ organisaties, waarvan de meesten helaas het bloedrood schuim van razernij op de lippen komt als het woord Israël nog maar valt. Dus waren er ook geen Israëlische vlaggen te zien.

Hoewel ietwat hoopgevend, vrees ik dat dit maar een druppel was op de gloeiendhetend plaat van islamistische Jodenhaat en onverdraagzaamheid, ongekende moordzucht en barbaarsheid, die al jaren de landen in het Midden-Oosten overspoelen en stilaan is doorgesijpeld in onze westerse contreien.

‘Gelukkig’ heeft dit nogal wat mensen uit hun lange winterslaap gehaald en bruusk wakker geschud, zij het pas sinds de islamistische terreur ook aan hùn voordeur is opgedoemd. Enfin, beter laat dan nooit.

door Brabosh.com

vrede