Shariastaat Saoedi-Arabië thans grootste importeur van wapens in de wereld

stats-saoedi

Forbes berichtte op maandag 9 maart 2015 dat de shariastaat Saoedi-Arabië Indië is voorbij gestoken als grootste importeur van de wereld van wapens en ander defensie materiaal, volgens IHS Jane’s. Tussen 2013 en and 2014, is de import met maar liefst 54 procent gestegen tot een fenomenaal bedrag van 6,46 miljard dollars (6,15 miljard euros).

Naar verluidt zal in 2015 de wapeninvoer van Saoedi-Arabië voornamelijk door de invoer van F-15 en Typhoon gevechtsvliegtuigen opnieuw stijgen met 52 procent tot 9,8 miljard dollars!

Zoals hierboven in de statistiek betreffende 2014 te zien is, staan maar liefst zes moslimlanden in de Top Tien van ’s werelds grootste wapenimporteurs. Opvallend detail: Israël komt niet voor in deze TopTien maar volgt pas op de 13de plaats met een wapenimport twv. 1,28 miljard dollars en op de 7de plaats  inzake wapenuitvoer van 1,765 miljard dollars.

Opmerkelijk: Qua wapenexport stond Nederland verleden jaar op de 13de plaats voor een bedrag van 574,7 miljard dollars.

Aldus voerden Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) samen voor 8,6 miljard dollars militair materiaal in over 2014. Dat is meer dan de hele invoer van wapens in heel West-Europa samen. De invoer van wapens in het koninkrijk Saoedi-Arabië vertoont thans tekenen van te slabakken nadat het Koninkrijk zijn strijdmacht is beginnen inzetten tegen regionale dreigingen zoals Iran en Islamitische Staat (ISIS/ISIL.)

 Saoedi-Arabië: “Mensenrechten? Vrouwenrechten? Nooit van gehoord!”

zwaard2

In de shariastaat Saoedi-Arabië is het bijzonder slecht gesteld met de mensenrechten en in het bijzonder met de rechten van de vrouwen. Vooral de strafwet dateert nog van de middeleeuwen.  Ook Hamas wil naar het voorbeeld van de Saoedische een sharia-achtige staat oprichten in de Gazastrook.

Op het plaatje hierboven werd in januari 2013 een jonge vrouw geëxecuteerd door met een zwaard het hoofd af te hakken. Voor wie denkt dat enkel Islamitische Staat (ISIS/ISIL) dergelijke barbaarse methodes hanteert, kan beter ook naar de Saoedi’s kijken waar publieke onthoofdingen compleet legitiem werden gemaakt.

De feiten waarom de vrouw werd onthoofd, dateren al van acht jaar eerder. Op 22 mei 2005 zou de jonge moeder Rizana Nafeek, een gastarbeidster in Saoedi-Arabië afkomstig uit Sri Lanka, haar eigen kind hebben gedood. Onder zware druk werd haar een bekentenis afgedwongen. Nadien werd zij tijdens een schertsproces veroordeeld tot de “doodstraf door onthoofding”, straf die zoveel jaar later werd uitgevoerd tijdens een openbare executie begin van 2013 (plaatje hierboven.)

Nergens werd hier tegen geprotesteerd en werd er ook geen boycot afgeroepen tegen Saoedi-Arabië. Als dit de eerste keer is dat u hier iets over verneemt, komt dat eenvoudig omdat er geen Jood of Israël in betrokken was. Vandaar dat de westerse pers geen melding maakte van de executie. Een veel voorkomend verschijnsel. Naar het schijnt heeft wel Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties “zijn ongenoegen geuit” naar aanleiding van de executie, maar dat ‘protest’ heeft niemand gehoord of genoteerd.

Obama, de opper-dhimmie van de Saoedi’s,
plat op de buik voor de Koning van de Shariastaat


Obama als opper-dhimmie. De G20 Top in Londen, woensdag 1 april 2009. De Amerikaanse president Barack Obama demonstreert hier – met zijn rug naar de camera’s – zijn nieuwe aanpak van het Midden-Oosten. Zoals het een volleerde dhimmie betaamt: eerst diep buigen voor dictator islamist koning Abdoellah van Saoedi-Arabië, de trouwste bondgenoot van de V.S. in het Midden-Oosten.

De Franse president Nicholas Sarkozy staat lachend op de Amerikaanse dhimmie neer te kijken. In zijn verbeelding ziet hij het kopje van Obama al over de vloer rollen. Gelukkig had de Saoedische koning op dat ogenblik geen kromzwaard in zijn handen, want anders zou het één van de kortste carrières van een Amerikaanse president kunnen geweest zijn. Rechts achteraan (met roze das) dhimmie Number One of the World: Ban Ki-Moon. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties tekent altijd present wanneer islamistische leiders en hun dhimmies samen komen.

door Brabosh.com

Een gedachte over “Shariastaat Saoedi-Arabië thans grootste importeur van wapens in de wereld

  1. De oplettende lezer zal eveneens links van Ban Ki-Moon, Strauss-Kahn ontwaren.
    Allen zonder enige uitzondering, extreem ambitieuze persoonlijkheden.
    Ben

    Like

Reacties zijn gesloten.