Duizenden tonnen cement en bouwmaterialen verdwijnen in Gaza letterlijk onder de grond

tunnel-digging2Hamas voert graafwerken uit aan de grens met Israël [bron foto: screenshot Ynet News]

Inwoners van de moshav Netiv Ha’Asara, die op minder dan 1 kilometer ligt van de grens met Gaza en waar 700 mensen wonen, hebben erover geklaagd dat Hamas onder hun neus tunnels graaft richting Israël terwijl het IDF laat betijen en vanuit een wachtpost aan de grens gewoon staat op toe te kijken en niets onderneemt.

Het plaatje hierboven is een screenshot van videobeelden die inwoners zelf vanuit Israëlisch grondgebied hebben gemaakt op slechts enkele tientallen meters verwijderd van de graafwerken. Op de uitgegraven bergen zand staan gewapende en gemaskerde Hamas operatieven nonchalant rond te kijken en ook is op de beelden te zien hoe regelmatig iemand lijkt af te dalen in wat de ingang van een tunnel lijkt.

De inwoners hebben ook geklaagd over de nachtelijke trainingen die Hamas houdt, waarbij het kabaal van geschut en ontploffende granaten de bewoners uit hun slaap houden. Een van de bewoners van Netiv Ha’Asara vertelde aan Ynet News: 

Vorige week hoorden we elke nacht hevige explosies en we twijfelen er niet aan dat Hamas gevechtsoefeningen houdt. Het is een erg verontrustende ontwikkeling die we zelfs niet hebben zien gebeuren in de aanloop naar Operation Protective Edge [juli/augustus 2014]. Vóór de operatie was het gebied compleet opgeruimd en was er helemaal geen activiteit te zien. Thans bouwen ze versterkingen en oefenfaciliteiten pal onder onze neuzen.

‘Ons helpt ons!’
Intussen blijven de Palestijnen in de Gazastrook morren over het feit dat Hamas de heropbouw van Gaza opzettelijk vertraagd.

PIJ-tunnels2Gaza, 3 maart 2015: Al-Quds Brigadisten van de Islamitische Jihad op training in de aanvalstunnels [bron]

Ondanks het feit dat er tot op heden meer dan 88.000 ton [!] cement en andere bouwmaterialen werden geleverd, verdwijnt het overgrote ervan deel letterlijk onder de grond om het tunnelnetwerk te herstellen, te betonneren en uit te breiden, zoals hierboven het plaatje andermaal bewijst.

Een Deense journalist die vorige week Gaza bezocht kon met eigen ogen vaststellen dat er inderdaad huizen worden herbouwd maar niet voor iedereen.

In Beit Hanoun in het noorden van de Strook ruzieën families onder elkaar omdat Hamas enkel geld geeft aan diegenen die de islamistische beweging steunen. Van diegenen die dat niet doen, liggen hun huizen er nog net even plat bij als zes maanden geleden.

Sinds Hamas het geld controleert kunnen zij ook controleren wie cement en constructiemateriaal krijgt en vooral wie dat niet krijgt. Openlijk kritiek uit op Hamas durven er maar weinigen uit schrik om op de zwarte lijst van Hamas te komen.

door Brabosh.com

hamastunnel03

Gaza, 19 september 2014, vier weken nà het ingaan van bestand met Israël. Al Qassambrigadisten van Hamas op training in het gebetonneerde tunnelnetwerk van Gaza. Wie wil weten waar het cement en constructiemateriaal voor het volk van Gaza is gebleven, heeft nu een antwoord.