Grote economische ramp dreigt indien de Joden Europa zouden verlaten

werkloos
“Ons nationale beleid zal niet herroepen of aangepast worden. Ook niet voor wetenschappers. Indien de uitsluiting van Joodse wetenschappers de vernietiging inhoudt van de Duitse moderne wetenschappen, dan zullen we het enkele jaren moeten stellen zònder wetenschappen!“
[Adolf Hitler in 1933 over het impact op Duitsland van een academische boycot van Joodse onderwijzers en professoren]

Rijksführer Hitler zei destijds dat Duitsland het wel zou rooien zonder moderne wetenschappen als de Joden uit zijn land zouden verdreven zijn of geliquideerd waren, maar of Europa het vandaag nog zou rooien als de economie andermaal enkele zware klappen krijgt te verduren als gevolg van een hernieuwde Joodse exodus, dat is natuurlijk andere koek. Loos alarm denkt u? Niet volgens Moshe Kantor, de president van het Europese Joodse Congres (EJC).

jewspro“U zit met een probleem? Steek het op de Joden! Dat werkt altijd!”

“Europa staat aan de rand van een ernstige economische crisis indien de Europese Unie geen nieuwe wetgeving introduceert om het antisemitisme te bestrijden,” volgens de president van het EJC.

Moshe Kantor zei dat elke Joodse familie op het continent momenteel met de gedachte bezig is van “zullen we blijven of vertrekken?” zoals ze vrezen dat het antisemitisme zal blijven toenemen.

“Deze minderheid vertrekt voor het geval dat de autoriteiten geen echte, werkelijke dingen doen,” vertelde de Rus aan het persagentschap Reuters in het Londense Kensington Paleis. “Deze minderheid zal Europa wellicht definitief verlaten, omdat deze kwestie zonet is opgekomen in elke Joodse familie in Europa: vertrekken of blijven. Er is geen andere oplossing. En er is slechts één ding dat dit proces op dit moment kan stoppen en dat is dat de autoriteiten op Europees niveau en op Britse niveau daadwerkelijk in actie treden.”

Vorige maand schatte de instantie, die de ca. 260.000 Joden van Groot-Brittannië adviseert inzake veiligheid, dat het aantal antisemitische incidenten in Groot-Brittannië vorig jaar tot een recordniveau was opgelopen. Veel van deze incidenten werden aangewakkerd door het 50-dagen conflict in Gaza dat in augustus eindigde. Israël lanceerde een offensief in Gaza onder het opgegeven doel de raketaanvallen door Hamas te beëindigen. Meer dan 2.100 Palestijnen, de meeste van hen terroristen, werden gedood samen met 73 Israëlische soldaten en burgers.

In heel Europa hebben de Joden gewaarschuwd voor een toenemende onderstroom van antisemitisme, gevoed door woede omtrent het Israëlische beleid in het Midden-Oosten en sociale spanningen over immigratie en toenemende economische ontbering onder het beleid van bezuinigingen die de populariteit van extreem-rechtse bewegingen hebben geholpen. Die angst is nog verslechterd nadat in januari een islamitische jihadistische terrorist vier mensen doodschoot in een Joodse supermarkt in Parijs, alsmede andere aanslagen in Kopenhagen en Brussel.

Kantor zei dat Europese parlementsleden dringend werk moeten maken om de Joodse gemeenschappen ervan te overtuigen dat zij de noodzakelijke bescherming krijgen tegen de voortdurende terreurdreiging waarmee zij te maken hebben. Kantor, die tevens president is van de Europese Raad inzake Tolerantie en Verzoening (ECTR), waarschuwde dat indien de autoriteiten geen actie ondernemen, de potentiële Joodse exodus vanuit Europa een economische crisis kan veroorzaken.

Moshe Kantor lichtte toe:

“Als op dit moment de autoriteiten geen echte daden stellen, dan denk ik dat het een trigger zal worden voor een zeer, zeer ernstige economische crisis in Europa en in elk land en in elk groot land. Ik denk dat van de drie miljoen Joden die in Europa leven er minstens een miljoen een zeer actieve rol of een jong deel aan bijdragen, een zelfstandig deel dat overweegt om te vertrekken en dat zou een ramp zijn, een economische ramp voor Europa in het algemeen omdat eerst en vooral sommige supporters, niet-Joodse supporters de Joden zullen volgen.

Het gaat om heel wat contant geld en de geldstromen zullen Europa verlaten evenals bedrijven. We moeten reageren op het niveau van daden en intenties, zichtbare intenties en niet wachten totdat we op het niveau zijn beland dat mensen worden vermoord; dit is nu op dit eigenste moment het belangrijkste punt. Wij staan met een dringende eis tegenover het maatschappelijk middenveld om de wetgeving in de strijd tegen racisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme te wijzigen.”

door Brabosh.com


in een vertaling van Brabosh.com naar een artikel in The Jerusalem Post van 10 maart 2015


2 gedachtes over “Grote economische ramp dreigt indien de Joden Europa zouden verlaten

  1. angst?????ik geloof niet dat de joodse medemens angst heeft om uit europa te vertrekken meer irritaties omdat ze niet beschermd worden tegen antisemitisme en daarom weg willen naar veiliger oorden ze hebben geen zin in al dat gezever!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.