Kieskompas verkiezingen Israël – Doe de test!

Volgende week, dinsdag 17 maart 2015, worden in Israël vervroegde parlementsverkiezingen gehouden. Het belooft een spannende race te worden. Voor wie het voor zichzelf wil uitzoeken kan het kieskompas gebruiken als wegwijzer. Ik deed de test (ca. 30 vragen) en kwam bijna pal uit op Likoed, geleid door premier Benjamin Netanjahoe. Maar dat zal geen toeval zijn geweest. 😉

Het Kieskompas is beschikbaar in het Hebreeuws, Arabisch en Engels.

http://www.israel.electioncompass.org/

kieskompas-Israel2


Gerelateerd op de Vlaamse Vrienden van Israël:

 • Op til staande machtswissel in Israël verandert niks voor pro-Israëlactivisten [lezen]
 • Kieskompas verkiezingen Israël – Doe de test! [lezen]
 • Israëlische verkiezingen beloven spannende strijd tussen Bibi’s Likoed en Herzogs Arbeidspartij [lezen]
 • Netanjahoe ontbindt regering en schrijft nieuwe verkiezingen uit [lezen]

2 gedachtes over “Kieskompas verkiezingen Israël – Doe de test!

 1. Kulanu, Moshe Kahlon. Zal eens wat opzoekingswerk moeten doen om te weten wie die mensen zijn.

  Like

  1. Volgens de peiling van Channel 2 van gisteren, zou de tandem van Arbeidspartij/Hatnuah (Herzog/Livni) met 25 zetels de grootste partij worden en de premier leveren. Vermits ze minimaal 60 +1 zetels nodig hebben om een meerderheid te vormen, ben ik uiteraard nieuwsgierig met welke partijen coalities worden gesloten. Zelfs met Likoed erbij komen ze nog niet aan een vereiste meerderheid. In elk geval lijkt een aardverschuiving op til. Kulanu zou wel eens voor de grote verrassing kunnen zorgen.

   Like

Reacties zijn gesloten.