Hechtenis van verdachte in Nabloes door de PA draait uit op regelrechte slapstick +video


Channel 2 TV: Hechtenis van een verdachte in Nabloes door de PA draait uit op regelrechte slapstick

Bronnen bij de veiligheidsdienst van de Palestijnse Autoriteit bevestigen dat op zaterdag 7 februari ’14 twee Palestijnse politiemannen gewond raakten terwijl ze een verdachte trachten te arresteren in Nabloed in het noorden van Samaria (op de Westelijke Jordaanoever). Wie de beelden hierboven bekijkt verbaast zich dat er niet meer gewonden vielen onder… de poltieagenten!

Een bewakingscamera die het hele gebeuren filmde waarvan de beelden in handen vielen van de Israëlische televisiezender Channel 2, tonen een bijzonder onprofessionele en enigszins gênante poging hoe de Palestijnse agenten een verdachte trachten te arresteren die in een restaurant in het vluchtelingenkamp van Balata een hapje zat te eten.

Zoals op de beelden te zien is, zit de verdachte rustig te eten in het restaurant totdat twee Palestijnse politeagenten met getrokken geweren de eetgelegenheid binnenstormen. Terwijl ze daar met de verdachte praten, gooit een andere politieman een stun-granaat binnen midden tussen de voeten van het stel.

Geschrokken door het lawaai loopt de verdachte via de achterdeur naar buiten terwijl de verdoofde politiemannen erop staan te kijken. Hoewel de verdachte ongewapend is wordt er van buiten het gebouw met scherp geschoten waarbij de verdachte en enkele omstaanders licht gewond raken.

Politiemannen lopen vervolgens naar buiten en weer naar binnen het restaurant in, weer naar buiten en weer naar binnen waarbij er eentje uitschuift en op de grond valt. Waarna een heel peloton gehelmde zwaar bewapende soort anti-terreurbrigade het restaurant binnentrekt en weer door de achterdeur uit het zicht verdwijnt.

Het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an News berichtte dat in de door de agenten veroorzaakte chaos de verdachte uiteindelijk kon ontsnappen terwijl een andere man die niks met het onderzoek te maken had, werd opgepakt en weer vrijgelaten.

Gisteren schreef ik hier nog dat Al Fatah, de beweging van de Palestijnse Autoriteit President Mahmoud Abbas, die het Palestijnse veiligheidsapparaat domineert op de Westelijke Jordaanoever, onlangs dreigde om haar samenwerking met Israël inzake het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de Palestijnse gebieden zal opzeggen.

Een dreigement dat het om de haverklap herhaalt sinds de oprichting van de Palestijnse Autoriteit in 1994 als gevolg van de Oslo Akkoorden. Zoals het voorbeeld hierboven het amateurisme pijnlijk blootlegt van de Palestijnse ordediensten, zal Israël aan een mogelijk einde aan die samenwerking geen seconde rouwig om zijn. 😉

door Brabosh.com

Een gedachte over “Hechtenis van verdachte in Nabloes door de PA draait uit op regelrechte slapstick +video

  1. Hilarisch als het niet zo triest was. Voor hetzelfde geld hadden die beschermers van de wet de hele boel aan flarden geschoten. Stelletje minkukels. Met zoveel man het niet voor elkaar krijgen!

    Like

Reacties zijn gesloten.