In Gaza oefenen milities van Abbas’ Al Fatahpartij in het bestormen van IDF posities

Fatah-armedGaza, 6 maart 2015. Gemaskerde militieleden van de Al Aqsa Martelaren Brigades, de gewapende vleugel van Al Fatah, op militaire oefening in de duinen aan de kuststrook. (foto: Facebookpagina van Al Fatah)

De gewapende vleugel van Al Fatah hield op vrijdag jongstleden militaire oefeningen in de Gazastrook. Volgens de Libanese TV zender al-Mayadeen simuleerden de militie van de terreurgroep de overname en bombardement van IDF posities.

Abul AbedAbul Abed (plaatje rechts), de commandant van de al-Aqsa Martelarenbrigade in Gaza, vertelde al-Mayadeen dat zijn mannen niet enkel hun gevechtsvaardigheden verbeterden maar ook werken aan de verbetering van de capaciteit om raketten te lanceren.

“Met betrekking tot de ontwikkeling van raketten, zijn er ernstige ontwikkelingen en worden er dagelijks ernstige experimenten uitgevoerd,” zei Abul Abed. De opleiding was gericht op lichamelijke oefening, combat vaardigheden en Islamitische doctrine, aldus het rapport van de TV.

De Al Aqsa Martelaren Brigades eindigden hun opleiding, die genoemd was naar Ziad Abu Ein [*], met opzichtig machtsvertoon waarbij ze over een Israëlische vlag marcheerden en hun geweren leegschoten op een poster met een foto van Avichay Adraee als doelwit. Adraee is de Arabisch-talige woordvoerder van het Israëlische leger (IDF.)

[*] De 55-jarige Ziad Abu Ein, een PA-minister zonder portefeuille en berucht volksmenner, overleed onverwachts aan de gevolgen van een hartifarct, toen hij op woensdag 10 december 2014 betoging aanvoerde in een vluchtelingenkamp nabij Ramallah voorbij de Groene Lijn. Zijn dood zorgde voor nogal wat commotie onder de Palestijnen die Israël beschuldigden van moord op hun leider. Een autopsie wees uit dat hij een natuurlijke dood was gestorven.

Al Fatah, de beweging van de Palestijnse Autoriteit President Mahmoud Abbas, die het Palestijnse veiligheidsapparaat domineert op de Westelijke Jordaanoever, verklaarde onlangs dat naar aanleiding van de dood Ziad Abu Ein, de PA de intentie heeft om haar samenwerking met Israël inzake het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de Palestijnse gebieden zal opzeggen. Een dreigement dat het om de haverklap herhaalt sinds de oprichting van de Palestijnse Autoriteit in 1994 als gevolg van de Oslo Akkoorden.

qassam-logoLogo van de Al Aqsa Martelaren Brigades van Al Fatah

De Al Aqsa Martelaren Brigades van Abbas nemen al jaren trouw deel aan de strijd in Gaza aan de zijde van Hamas en Islamitische Jihad, net zoals dat ook tijdens het recente zomeroffensief het geval was en zij tientallen raketten afvuurden naar Israël’s steden Ashkelon en Sderot.

Hierover ondervraagd door de buitenlandse pers reageerde PA-president Mahmoud Abbas bijzonder geërgerd. Abbas die nooit om een leugen verlegen zit, verklaarde zonder te verpinken “dat hij die gewapende vleugel van zijn partij reeds in 2008 had opgedoekt” en deze de facto niet meer bestaat.

Ook deze beelden leveren een zoveelste bewijs dat Abbas liegt en zijn vermeende ‘gematigdheid’ slechts een pose is, bedoeld om het Westen een rad voor de ogen te draaien opdat de hulpfondsen onderminderd blijven doorstromen naar de failliete Palestijnse Autoriteit waarvan niemand weet (lees: niet wìl weten!) wat er met al dat geld gebeurt.

door Brabosh.com

Fatah-armed2Gaza, 6 maart 2015. Gemaskerde militieleden van de Al Aqsa Martelaren Brigades, de gewapende vleugel van Al Fatah, op militaire oefening in de duinen aan de kuststrook. (foto: Facebookpagina van Al Fatah)