Schutter in Parijs herinnert ons eraan dat ‘Allahu Akbar’ een antisemitisch dreigement is

coulibaly2bisADe laatste seconden van islamist Amedy Coulibaly (plaatje hierboven). De Franse jihadist die opereerde namens Islamitische Staat (ISIS/ISIL), executeerde op 9 januari 2015 vier Joodse mensen in de Hyper Cacher te Parijs. De moordenaar heeft met een GoPro camera de eerste zeven minuten gefilmd van zijn aanslag. Onthutsend materiaal!

De aanslag van Parijs herinnert ons eraan dat “Allahu Akbar!” oorspronkelijk een antisemitisch dreigement is. De Jihadist in Parijs, die volgens Obama zijn slachtoffers “toevallig” uitkoos toen hij in een koosjere supermarkt gijzelaars nam en Joden vermoordde, heeft zijn bedoeling op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt.

Een Franse internetsite meldt nu dat langzamerhand details bekend worden van het videomateriaal dat de Jihadist Amedy Coulibaly tijdens zijn bloedige aanslag in een joodse supermarkt heeft opgenomen.

Uit de transcriptie, die in het bezit is van “Le Nouvel Observateur”, blijkt dat hij antisemitische scheldwoorden brult en tegen de gijzelaars schreeuwt: “Sta op of ik zal ook jullie doden!”

In het verloop van de zeven minuten durende video schiet hij drie van zijn vier slachtoffers dood. De video laat zien hoe hij schreeuwt: “Geen beweging!”, voordat hij een van de klanten pakt, naar diens naam vraagt en doodschiet.

Dan vraagt hij een andere man naar zijn afkomst. En wanneer de gijzelaar antwoordt “Joods” wordt ook hij doodgeschoten.

“Le Nouvel Observateur” bericht dat Coulibaly daarna schreeuwt: “Zo, nu weten jullie waarom ik hier ben. Allahu Akbar!” Verder hoor je dat hij anti-joodse opmerkingen maakt wanneer een vrouw hem probeert te vertellen dat de gijzelaars niets verkeerds hebben gedaan.

De kreet “Allahu Akbar!” heeft niet alleen de duidelijke betekenis om aanspraak te maken op de hegemonie van de islam met de uitspraak “Allah is de grootste”, maar heeft een bijzondere historische samenhang met de islamitische massamoord op de Joden.

De oorsprong van “Allahu Akbar” is afkomstig uit de Hadith, en is daar te vinden waar Mohammed´s genocide op de joden wordt beschreven:

Toen het ochtend werd kwamen de Joden… te voorschijn. Toen zij de profeet zagen, zeiden ze: “Mohammed en zijn leger! De profeet zei: Allahu Akbar (Allah is de grootste) en Khaibar is vernietigd, want altijd als wij bij een natie komen, dan zal het voor deze een ongelukkige ochtend worden…” Sahih Bukhari 4:52:195.

En evenals destijds gebruiken moslims ook nu nog de kreet “Khaibar, Khaibar Ya Yahud Jash Muhammad Saya’ud, Khaibar, Khaibar” (Oh Joden, Mohammed´s leger zal terugkeren) als hun anti-Joodse strijdkreet.

“Allahu Akbar” heeft een duidelijk vijandige religieuze betekenis en wordt gebruikt om de religieuze heerschappij-aanspraak, die de fundamentele missie van de islam vormt, aan te duiden.

door Daniel Greenfield


In een vertaling door E.J. Bron van een artikel op Frontpage Mag.com van 28 februari 2015

bron-logo