Iedereen kapituleert voor de Arabieren, waarom Israël niet? [Giulio Meotti]

jewish-cemetery

Iedereen is tegen de Joden. Opnieuw. Tussen 1948 en 1967, ondervonden de Arabieren de schande van rampzalige nederlagen in drie oorlogen, maar ze gaven nooit op, en thans opnieuw trachten ze het kleine Joodse eiland te overspoelen dat zich heeft gevormd in hun grenzeloze oceaan. Het was voorspelbaar; het moest vroeg of laat gebeuren.

De Arabieren zijn altijd op zoek naar het verleden en lijken niet in staat om te schakelen naar een toekomst waar de Staat Israël bestaat. Deze is een soort van hypnose: vernietiging van Israël, ongeacht de kosten. Van de Palestijnse Arabieren tot aan Islamitische Staat (ISIS/ISIL) tot aan Hezbollah, zij blijven leven en trillen bij de gedachte aan het grijpen van de vijand bij de keel en hem verdrinken in de Middellandse Zee.

In de weigering om acceptatie toe te laten en in de boycot van de Staat Israël, drukt Europa ook een geest van schaamte uit met betrekking tot de grote historische en morele waarden waarvan het eeuwenlang de uitdrager is geweest. De boycot beweging groeit elke dag, de anti-Joodse laster en leugens domineren de voorpagina’s en in de straten heerst paniek of dood. Het jachtseizoen op de Joden is opnieuw open op Europese bodem.

Dan is er Iran, dat binnenkort wellicht snel kernwapens kan ontwikkelen die het nodig heeft om het Midden-Oosten te domineren en de kleine Joodse enclave te laten verdampen in de stratosfeer. De VS geven thans aan de ayatollahs uranium en internationale steun.

De mensheid is gemaakt van reden en geest, die elkaar moeten aanmoedigen om te kunnen bloeien en de beste vruchten voortbrengen. Dit is precies het patroon van het leven en beschaving die de Israëli’s de mensheid aanbiedt.

Maar allen, de Arabieren, de Europeanen en de Iraniërs, mogen niet vergeten dat Israël een nieuwe Venetië is. In 1571 opende de luiaard van Europa en de alliantie tussen Frankrijk en de Sultan de poort voor de val van Venetië met de opmars van de Ottomanen over Wenen.

marcantino

Maar er is een verschil, dat voor de Arabieren, Europa en Iran pijnlijk te begrijpen is: de Joodse staat is niet bereid om hetzelfde lot te ondergaan van Marcantonio Bragadin, de gouverneur van Venetië die door de Turken levend werd gevild en zijn oren en neus werden afgesneden na zich elf maanden te hebben verzet (plaatje hierboven.)

Israëls beleg heeft zeventig jaar geduurd. Dat is waarom vandaag de Joodse staat de enorme zelfhaat aantrekt, getypeerd door lusteloze meningen en de mysterieuze westerse bereidheid om te kapituleren. Israël is een schandalig eenzaam fort. Een klein volk op een klein grondgebied en met de hele wereld tegen hen.

Iedereen geeft het op: waarom niet Israël? Het drijft hen tot waanzin. En in Israël is de weigering om te kapituleren ook de sleutel tot het overleven van het Westen. De mensheid is gemaakt van reden en geest, die elkaar moeten aanmoedigen om te kunnen bloeien en de beste vruchten voortbrengen. Dit is precies het patroon van het leven en beschaving dat de Israëliërs de mensheid aanbieden.

In de oudheid was de eeuw van Pericles de hogere en heldere harmonie. We hebben een ander moment van pracht ervaren wanneer de humanistische geest de duistere middeleeuwen wegvaagde en de weg opende naar de Renaissance. Maar tegenwoordig wordt de westerse beschaving opnieuw bedreigd door mensen die alle geestelijke waarden willen vernietigen. Dit is de bron van het diepe verlangen dat diegenen in vervoering brengt die deze beschaving koesteren en onze hoop bij Israël leggen.

door Giulio Meotti


in een vertaling door Brabosh.com van een artikel in Arutz Sheva van 4 maart 2015


meotti-boekDe auteur Giulio Meotti, een Italiaanse journalist verbonden aan het dagblad Il Foglio, schrijft een twee-wekelijkse kolom voor Arutz Sheva. Zijn artikels verschijnen om de regelmaat in verscheidene publicaties zoals The Wall Street Journal, Frontpage, Commentary e.a.

Hij is de auteur van het bekende boek “A New Shoah” (2008), waarin een onderzoek werd gedaan naar de persoonlijke verhalen van Israël’s slachtoffers van de terreur, gepubliceerd bij uitgeverij Encounter. Onlangs publiceerde hij een nieuw boek omtrent het Vaticaan en Israël onder de titel “The Vatican Against Israel: J’accuse” (2013) uitgebracht bij Mantua Books. Lees hier een interview met de auteur omtrent zijn laatste boek.

Een gedachte over “Iedereen kapituleert voor de Arabieren, waarom Israël niet? [Giulio Meotti]

  1. Omdat Israel het enige land is dat zijn hersencellen laat draaien. Overigens ben ik niet van plan te buigen voor arabieren of wat voor ander crapuul dan ook.

    Like

Reacties zijn gesloten.