Wie vecht er voor de Joden? [IsraNed]

Iran-MissileAyatollah Al Khamenei’s wapenwedloop om controle over het Midden-Oosten te verkrijgen

Er was van te voren veel rumoer over de toespraak van Netanyahu aan het Amerikaanse Congres. Het Witte Huis maakte stampij en politici van Democratische huize dreigden het bezoek van de Israëlische minister-president te boycotten. Dit om de besprekingen tussen de VS en Iran niet in de wielen te rijden.

Hieronder heb ik de video van de toespraak geplaatst en daaronder de transcriptie van de toespraak van Netanyahu. Persoonlijk begrijp ik de controverse niet over de inhoud van de speech. Wanneer ik naar Netanyahu luister en wanneer ik zijn toespraak teruglees is het een opsomming van feiten en waarheden over Iran. Het schijnt dus dat de waarheid over Iran niet verteld mag worden om de tere zieltjes in Teheran niet te kwetsen.

iran4De obsessie van de sjiitische moellahs van Iran: Israël vernietigen

Netanyahu zegt terecht dat, wanneer het over Iran en IS gaat de vijand van mijn vijand nog steeds mijn vijand is. Iran de Islamitische Republiek tegenover de Islamitische Staat. De een is sjiitisch, de ander is soenitisch. Iran hangt homo’s op, IS gooit ze van een dak. Beiden onderdrukken minderheden en beiden moeten mensenrechten opzoeken in een woordenboek om de betekenis te kunnen doorgronden. Beiden willen een vernietiging van Israël, de enige Joodse Staat ter wereld.

Sinds mensenheugenis zijn er volken geweest die Joden willen uitroeien, de Perzen, de Russen, andere Oost-Europeanen, de Arabieren, tijdens de kruistochten en de grootste georganiseerde moordpartij op Joden ooit, de Duitsers (dit met stilzwijgende instemming of passiviteit van bezette Europese landen). Iedere generatie is er wel iemand, een groep, of een land, dat de Joden wil uitroeien. Dat is tot op heden niet gelukt en zal, be’ezrat Hashem, ook nooit gebeuren.

Tijdens al die pogingen hebben Joden geleerd, dat ze er – uiteindelijk – alleen voor staan. En de kennis van toen is nog steeds de kennis van nu. De Israëlische bevolking weet dat harde garanties gegeven door de Internationale gemeenschap zo zacht als boter blijken als het diezelfde internationale gemeenschap even niet uitkomt. Zie de harde garanties van Obama inzake de chemische wapens rode lijn in Syrië. Israël heeft daar van geleerd, of eigenlijk weet het al dat er geen garanties voor Israël zijn, behalve garanties die door Israël zelf gedicteerd worden.

[..]

Lees hier het volledige artikel van Frank Berkemeier van 4 maart 2015 op IsraNed


(h/t E.J. Bron)