Oostenrijk keurt hervormingen goed van Islam Wet uit 1912 [Soeren Kern]

mehmetMehmet Görmez (links), hoofd van het Religieuze Zaken Directoraat van de Turkse regering, heeft de Oostenrijkse nieuwe wet afgekeurd en zei dat Oostenrijk in plaats van “meer werk zou moeten maken van het bestrijden van anti-islamitische sentimenten en islamofobia”. Johann Rädler (rechts), sprekend voor de Oostenrijkse Volkspartij, zei dat de wet “moslims meer rechten geeft en aan de andere kant kan dienen om ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan.”

Het Oostenrijkse Parlement heeft controversiële hervormingen goedgekeurd aan de meer dan honderd jaar oude Islam Wet (Islamgesetz) in het land, die de status van moslims beheert.

De nieuwe wet, die werd aangenomen op 25 februari, is gericht op de integratie van moslims en de strijd tegen het islamitische radicalisme door het bevorderen van een “Islam met een Oostenrijks karakter.”

Naast andere wijzigingen, wil de nieuwe wet inmeninging van buitenaf verminderen door het verbieden van buitenlandse financiering van moskeeën, imams en islamitische organisaties in Oostenrijk. Het benadrukt tevens dat het Oostenrijkse recht moet prevaleren boven de islamitische Sharia-wetgeving voor moslims die in het land wonen.

De Oostenrijkse regering zegt dat de nieuwe wet een mijlpaal is en zou kunnen dienen als een model voor de rest van Europa. Maar moslimgroepen zeggen dat deze discriminerend is en hebben gezworen deze aan te vechten voor de rechtbank.

[..]

door Soeren Kern


Klik hier om het artikel verder te lezen op de website van The Gatestone Institute