‘Lachen met ISIS’ – Latma TV steekt de draak met Islamistische executies +video

latma-isis2Lachen met ISIS” – Screenshot Latma TV; uitzending van 26 februari 2015 op de Israëlische TV zender Channel One.

Latma TV: “De ISIS terreurorganisatie heeft bij herhaling de wereld geschokt met brutale en zorgvuldig gemaakte video’s. Maar hoe gaat het er achter de schermen werkelijk aan toe? Onze onderzoekers hebben de hand kunnen leggen op niet gebruikte beelden die de uitzending niet hebben gehaald.”

Na enkele jaren uit de eter te zijn geweest, draait het Israëlische satirische programma van de scheppers Latma’s Tribal Update, weer op volle toeren. Het programma, een product van Caroline B. Glick, is met het thema “We’ll be the Judge” reeds aan zijn vierde uitzending toe. De ene politiek getinte sketch volgt de andere op; zowel de binnenlandse als de buitenlandse politiek gaan onder de hamer van Latma TV.

Bijzonder leuk is de sketch hoe de draak wordt gestoken met de executies die door Islamitische Staat (ISIS/ISIL) worden uitgevoerd en die zoals steeds bijzonder zorgvuldig in beeld worden gebracht. Om het onverdraaglijke draaglijk te maken is een gezonde portie humor dikwijls de enige aangewezen manier.

De bewuste sketch is hieronder te zien vanaf 23’50” tot 26’20”; in het Hebreeuws maar met Engelse ondertitels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.