Malcolm X herinneren vijftig jaar later [Daniel Pipes]

Opmerking Brabosh.com: deze week ben ik aan de slag gegaan als medewerker aan het befaamde The Gatestone Institute, daar is nu ook nog de website van Daniel Pipes van het Middle East Forum bijgekomen. Dit is het eerste artikel dat ik heb vertaald voor Daniel Pipes.

malcolmEen vel postzegels uit 1999 te zijner ere die de aanvaarding van Malcolm X (1925-65) symboliseert door het establishment.

Op deze datum vijftig jaar geleden, werd de man die het beste bekend stond als Malcolm X gedood door een doodseskader van Nation of Islam (NoI) terwijl hij sprak net ten noorden van Harlem, New York.

Geboren als Malcolm Little in Omaha op 19 mei 1925, uit een Baptistische minister vader en een moeder afkomstig van Brits-West-Indië (Grenada), beiden politiek geëngageerd, woonde hij op de straten van verschillende steden in het oosten van de V.S. totdat hij in februari 1946 in de gevangenis belandde waar hij een jaar later zijn zelf-onderwijsprogramma aanvatte. Hij hoorde voor het eerst van de NoI van zijn broer in in april 1948 en sloot er zich later dat jaar bij aan. Drie weken na zijn vrijlating uit de gevangenis in 1952, ontmoette hij Elijah Muhammad, de leider van de NoI, en herdacht hij zijn nieuwe identiteit door zijn ‘slavennaam’ af te gooien ten gunste van Malcolm X.

Lees hier het volledige artikel>>>

In een vertaling van Brabosh.com voor:

DanielPipes-logo3

2 gedachtes over “Malcolm X herinneren vijftig jaar later [Daniel Pipes]

  1. Ik vroeg me al af waar al die Nederlandse vertalingen vandaan kwamen. Echt, installeer een doneer button op je site. Het lijkt me niet meer dan normaal dat sommige van ons je wat toe willen zenden als teken van waardering

    Like

Reacties zijn gesloten.