“Moedigste Regisseur”: Finn Norgaard [Douglas Murray]

finn2Finn Norgaard (links) werd deze maand vermoord door de terrorist Omar Abdelhamid Hussein, toen hij trachtte te verhinderen dat Hussein het vuur zou openen op een groepje opeengepakte vrije-meningsuiting activisten in Copenhagen, Denemarken. Rechts, de Zweedse artiest Lars Vilks, die op de dodenlijst prijkt van Al-Qaeda, en een van de deelnemers was aan de bijeenkomst die het doelwit waren van de terrorist Hussein.

We hebben zonet een Oscar nacht gehad in de VS. Maar helaas, er was geen nominatie voor ‘Moedigste Regisseur.’ Hier is een nominatie.

Normaal gesproken natuurlijk, zou u het niet aandurven om een nominatie voor ‘moedigste regisseur’ te hebben. De rol zou worden begeerd door, en alleen worden toegekend aan, mensen die films hebben gemaakt die volkomen voorspelbaar meningen weergeven die in om het even welke tijdsgeest gebeurd zouden kunnen zijn. Een verhaal van een vrouw die strijdt tegen haar ziekte, geplaatst tegen de achtergrond van de anti-slavernij beweging. Het verhaal van een man die strijd tegen klassevooroordelen en ongelijke beloning, afgezet tegen de achtergrond van het zinken van de Titanic, enzovoort.

Het woord ‘moedig’ is dusdanig veel gebruikt in de filmindustrie dat het gemakkelijk wordt om te vergeten wat het woord in feite betekent. Hier is een suggestie. Moedig is Finn Norgaard. Hij was de 55-jaar-oude filmregisseur die eerder deze maand in Kopenhagen werd doodgeschoten door Omar Abdelhamid Hussein. Het precieze verhaal van hoe Finn Norgaard is gestorven is nog maar pas bekend geraakt en werd nog niet verteld. Maar het moet bekend worden.

Lees hier het volledige artikel>>>

In een vertaling van Brabosh.com voor:
gatestone-logo2