Vrouwen mondiger maken, op Palestijnse wijze [Khaled Abu Toameh]

vrouw-rpgEen vrouw van de Al-Nasser Salah al-Deen Brigades in Gaza oefent in een kamp met een raketlanceerder (RPG). Deze Brigades zijn de militaire vleugel van de Palestijnse Volksverzet Comités (PRC) en deze zijn voornamelijk actief in de Gazastrook.

Het is niet gemakkelijk om als vrouw te leven onder het regime van Hamas in de Gazastrook.

Vrouwen worden geconfronteerd met veel beperkingen, met inbegrip van het niet alleen naar het strand kunnen gaan of zelfs te roken in een openbare plaats. Het is bovendien verboden voor een vrouw in het openbaar gezien te worden met een man die niet haar echtgenoot, vader of broer is.

Vrouwen worden ook gedwongen om zich in het openbaar te houden aan een strikte islamitische kledingcode, die een mantel omvatten en een sluier (hijab) die hun haren bedekt, met name op de campussen van universiteiten en hogescholen alsmede diegenen die in kantoren werken.

Echter, deze strenge beperkingen zijn niet van toepassing op vrouwen die bereid zijn om “martelaressen” te worden in de strijd tegen Israël. Dus, terwijl een vrouw wordt uitgesloten om te roken in een café of restaurant, of wandelen in het openbaar zonder begeleiding van een mannelijk familielid, wordt het haar wel toegestaan om toe te treden tot een militair trainingskamp ter voorbereiding voor de oorlog tegen Israël.

Lees hier het volledige artikel>>>

In een vertaling van Brabosh.com voor:
gatestone-logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.