Turkije ’s afgrijselijke cultuur van verschrikking [Burak Bekdil]

turksTurkije ’s voormalige president Abdullah Gul en zijn echtgenote Hayrunnisa (tweede van links op het plaatje) tijdens een receptie in augustus 2014, gehuwd toen ze amper 15 jaar oud was en hij toen 30 jaar was.

Ozgecan Aslan, een 20 jaar oude vrouwelijke studente die woonde in de zuidelijke Turkse stad Mersin, raakte op 11 februari j.l. vermist. De volgende dag stopten agenten van de gendarmerie een verdachte minibus en ontdekten in het voertuig bloedspatten en een hoed. De dag nadien werd Aslan’s verbrande lichaam ontdekt in een nabijgelegen rivierbedding. Haar vrienden waren enkel in staat haar te identificeren aan de hand van haar kledingsresten.

Tijdens de ondervraging van de chauffeur, Suphi Altindoken, bekende deze een afgrijselijk verhaal. Aslan was de laatste passagier op een rit in de vroege avond op haar weg naar huis. Altindoken reed naar een afgelegen plaatst en trachtte haar te verkrachten. Zij verzette zich gebruik makend van haar pepper spray. De man schopte en sloeg haar uit de minibus. In twijfel belde hij zijn vader en een vriend van hem op en vroeg hen naar de plaats van het toneel te komen.

Lees hier het volledige artikel>>>

In een vertaling van Brabosh.com voor:
gatestone-logo