Facebook verwijdert Jodenhaatzaaiende pagina van Hamas van het internet

facebook-hamasEén van de beruchte cartoons die Hamas op haar Facebookpagina plaatste. In de cartoon worden Palestijnen aangepord om Israëlische burgers en soldaten met hun wagen dood te rijden.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Iedereen weet hoe moeilijk het is om bij de managers van Facebook, beledigende sites die dikwijls openlijk aanzetten tot haat en geweld jegens Joden en Israëliërs te laten vewijderen.

jew-itEchter deze keer is het wel een groep studenten gelukt om de met Hamas verbonden Facebookpagina van het nieuwsagentschap Shehab op dinsdag 18 februari ’15 te laten sluiten. Een groep studenten had als deel van een programma om antisemitisme te bekampen, de bewuste Hamaspagina aangeklaagd bij Facebook, overigens zonder veel succes.

Op dinsdag ontvingen de studenten een bericht van Facebook zeggende dat de pagina, een van de meer populaire Facebookpagina’s in de Arabische wereld die maar liefst 2,7 miljoen likes oogste, verwijderd werd omdat na verificatie werd ontdekt dat de pagina grafisch geweld bevatte, dat in strijd is met de gebruiksvoorwaarden van Facebook.

De studenten hadden het voorbije jaar verscheidene klachten overgemaakt aan Facebook met inbegrip van een officieel verzoek om de actviteiten van de nieuwspagina te onderzoeken die de Hamas ideologie zou onderzoeken. Ondanks dat het ontelbare klachten regende, bleef het doodstil aan de kant van Facebook, tot verleden week dinsdag het bevrijdende bericht kwam.

Ido DanielIdo Daniel, die het project van de Studentenbond leidt in de strijd tegen het antisemitisme op het internet, toonde zich erg tevreden met het resultaat van hun volgehouden actie en hij zei:

“Van de pagina is bekend dat ze verbonden is met Hamas. De pagina speelde een onafscheidelijke rol in aanwakkeren van Palestijnen tot haat en geweld, het bevorderen van terreur, het aanvallen van het wegverkeer en het verspreiden van ernstige antisemitische propaganda met oproepen tot moord op Israëliërs. De Palestijnse cartoons die in de afgelopen maanden beruchtheid kregen kreeg deze reputatie omdat ze op om het even welk ogenblik en op een dagelijkse basis werd geplaatst op deze Facebookpagina.”

In het licht van de Israëlische klachten tegen de pagina, verwijderde Facebook eerst van de pagina de status ‘verified’ (gecontroleerd), een status die alleen wordt gegeven aan de officiële pagina’s van beroemdheden, ministeries, politici en commerciële bedrijven.

Gideon Bachar, hoofd van het Department voor de Strijd tegen Antisemitisme van Israël’s ministerie van Buitenlandse Zaken, zei dat Israël “het besluit van Facebook verwlkomde om de antisemitische nieuwspagina van Hamas te verwijderen, die diende als een podium voor het aanetten tot moord en geweld jegens Joden en de burgers van Israël”, en hij voegde eraan toe:

“Dit is een belangrijke stap omdat het internet en vooral de sociale media tegenwoordig zijn verworden tot een centraal platform waarin ideeën van geweld tegen Joden en antisemitisme worden bevorderd. We hopen dat andere sociale media, zoekmachines en andere internet gebaseerde media zullen volgen en systematisch zullen optreden tegen inhoud waarin wordt opgeroepen tot haat en zelfs tot geweld, en die zullen verwijderen.”

door Brabosh.com

pal-bijl

Aanhangers van Hamas drukken hun solidariteit uit met de twee Palestijnse slachters van Hamas, die op 18 november 2014 vier rabbijnen in Jeruzalem met bijlen en hakmessen afmaakten en op dit plaatje oproepen tot meer ‘van dattum’… 😦


vrij vertaald door Brabosh.com naar een artikel van Itamar Eichner op Ynet News van 18 februari 2015


Een gedachte over “Facebook verwijdert Jodenhaatzaaiende pagina van Hamas van het internet

  1. Nu Hamas nog weg uit Turkije = NATO (waar ze hun nieuwe hoofdkwartier opgezet hebben) en we zijn een stap vooruit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.