Held van het Midden-Oosten: Abdel Fattah el-Sisi [Bassam Tawil]

sisiEgypte’s President, Abdel Fattah el-Sisi, gaf een historische toespraak aan vooraanstaande islamitische geleerden en religieuze leiders aan de Al-Azhar Universiteit van Caïro, 28 december 2014. (foto: MEMRI)

Sjeik Dr. Ahmed al-Tayyeb, de Groot Imam van de Al-Azhar Universiteit van Caïro, de zetel van de Soennitische Islam, legde gisteren een moedige, historische toespraak af in Mekka, Saoedi-Arabië, waarin hij aanmaande tot hervorming in de religieuze opvoeding om het extremisme in de Islam in te tomen. Al-Tayyeb’s toespraak was het resultaat van een mogelijk nog meer dappere en historische toespraak die enkele weken geleden werd afgestoken door Egypte’s toegewijde moslim president, Abdel Fattah el-Sisi, aan de Al-Azhar Universiteit.

El-Sisi’s monumentale verklaring, een Nobelprijs waardig, zorgde voor een aardbeving. Al-Sisi richtte zijn opmerkingen omtrent de kwalen van de Islam, aan de islamitische geestelijken in Egypte en over de hele wereld. Het was zeer moedig van hem. Hij sloot de radicale Islam niet uit, maar hij riep alle Moslims op om zichzelf te onderzoeken, een religieuze revolutie teweeg te brengen en hun geloof te vernieuwen.

Lees hier het volledige artikel>>>

In een vertaling van Brabosh.com voor:
gatestone-logo