Mahmoud Abbas bekent dat hij zijn terroristen beval om Israëliërs te doden +video

abbas-bevel

In een uitzending op de Palestijnse officiele staatstelevisie (PA-TV) van 14 februari 2005 – reeds tien jaar geleden dus – bekent PA-president Mahmoud Abbas openlijk dat hij zijn Palestijnse terroristen uitzond en hen het bevel gaf om zoveel mogelijk Israëliërs te doden. Een uitspraak die van belang kan zijn ivm zijn verzoek voor het Internationaal Strafhof om Israël te laten berechten voor vermeende oorlogsmisdaden.

PA president Mahmoud Abbas:

“Ik eis [de vrijlating van] gevangenen omdat het mensen zijn, die hebben gedaan wat wij, wij, hen hebben bevolen te doen. Wij – de [Palestijnse] Autoriteit. Zij zouden niet gestraft mogen worden terwijl wij aan een tafel zitten te onderhandelen. Trouwens, zij zitten reeds lange tijd in de gevangenis opgesloten. Hoeveel langer nog? Moeten zij dan heel hun leven in de gevangenis zitten en daar misschien sterven?”

Interviewer: “Hoe moeten wij omgaan met hun criteria “met bloed besmeurde handen?”

Abbas:

“Zulke spraak is onlogisch en ik accepteer dat niet. Wat betekent een met bloed besmeurde hand? We vochten tegen elkaar. Ze doden en ze doden. Ze jagen op mensen met vliegtuigen en tanks en doodden. De soldaat die 50 of 20 personen hier en daar doodt – zijn zijn handen soms besmeurd met talkpoeder? Ze zijn besmeurd met bloed. Dit is oorlog. Iemand (dat wil zeggen, Israël) geeft een soldaat het bevel om te doden, en ik en ik heb mijn zoon, broer, of anderen bevolen om zijn plicht tot weerstand (ttz. een eufemisme voor terreur) uit te voeren. Deze persoon heeft gedood en de andere persoon heeft gedood.

Dus waarom zeggen dat deze persoon zijn handen heeft besmeurd met bloed, en [hij] moet opgesloten worden in de gevangenis? Hij is een strijders net zoals elke andere strijder. Wij verkeren in een staat van strijd. Wanneer een wapenstilstand [hudna] is bereikt, in elk land in de wereld, wordt het verleden vergeten… Welke betekenis is er voor de vrede met de Israëli’s als de gezochte nog steeds gezocht blijft, de gevangene opgesloten blijft en de gedeporteerden gedepoteerd blijven? Wat ben dan nog waard in de ogen van de gewone [Palestijnse] burger? De gewone burger zal mij vragen: ‘Wat heb jij mij aangedaan? U heeft mij een bevel gegeven – u bent verantwoordelijk voor mij.”

Video: Abbas admits sending terrorists to kill Israelis

Een gedachte over “Mahmoud Abbas bekent dat hij zijn terroristen beval om Israëliërs te doden +video

  1. Die man is gek!!! Eerst bevelen geven om de wetten en algemene regels van fatsoen ( soms ronduit bevelen tot moord ) geven en dan zielig doen over de mensen die zijn bevelen uitvoerden…… Die man is stapel mesjogge en hij zelf moet achter de tralies dan kan hij niet meer van die gekke opdrachten geven…….. Levenslang tot zijn dood ( die zal dan wel heel zielig zijn ) achter de tralies……….
    Is dat nu een leider met wie je moet onderhandelen?????

    Like

Reacties zijn gesloten.