Rotterdamse moslim burgemeester aan moslims: Aanvaardt westerse waarden of vertrek! +video

charlie-executParijs, 7 januari 2015. Na de massacre in de kantoren van Charlie Hebdo, executeerden de Franse moslims, de gebroeders Cherif en Said Kouachi, tijdens hun vlucht de Franse moslim politieagent Ahmed Merabet in volle straat. Eén van de jihadisten riep tijdens de vlucht “Hey! Wij hebben de Profeet Mohammed gewroken. We hebben Charlie Hebdo gedood. Allahu akhbar! [Allah is groot]” Merabet kreeg tijdens zijn begrafenis van de Franse president Francois Hollande postuum de hoogste Franse onderscheiding uitgereikt; de blauwe Legion d’honneur. “Ahmed Merabet wist beter dan eender wie dat radicale Islam niets te maken heeft met Islam en dat fanatisme moslims doodt,” zei Hollande. “Waanzin is geen religie. Het heeft het gezicht van haat, een haat voor alles wat Frankrijk vertegenwoordigt.”

De ene moslim is de andere niet

De moslim burgemeester van Rotterdam in Nederland, zei deze week dat Europa geen plaats heeft voor extremisten die niet bereid zijn om te leven binnen de grenzen van zijn normen. Sprekend op CNN met journalist Michael Holmes op woensdag 18 februari 2015, zei de in Marokko geboren burgemeester Ahmed Aboutaleb dat de moslims die de westerse waarden niet omhelzen, Europa maar beter kunnen verlaten:

Burgemeester Ahmed Aboutaleb“U bent niet gedwongen om met ons samen te leven, het is een keuze. Werk met ons samen om een betere ‘wij-samenleving’ op te bouwen. Maar als u duidelijk buiten de ‘wij-samenleving’ wilt staan, u ons gaat bedreigen, u naar Jemen gaat om te leren hoe een Kalashnikov te gebruiken en dan terugkomt en de samenleving gaat bedreigen, wel ja dan maakt u geen deel uit van mijn ‘wij-samenleving’, dan kunt u beter vertrekken.”

Aboutaleb haalde over de hele wereld de krantekoppen toen hij, in de nasleep van de massacre in de kantoren van de redactie van het Franse satirische magazine Charlie Hebdo Paris, verklaarde: “Als u het hier niet leuk vindt omdat u niet houdt van humoristen die een krantje maken, ja zeg, als ik het zo mag zeggen:  rot toch op!”

Burgemeester van Rotterdam Aboutaleb, die naar Nederland emigreerde toen hij 15 jaar oud was, een tijd lang werkte als journalist voor een televisiezender en daarna aan zijn weg omhoog timmerde binnen de Nederlandse Arbeidspartij, zei dat hij de autoriteit heeft om te spreken over deze kwestie. Hij verwierp de notie dat armoede naar terrorisme leidt en vertelde op CNN:.

“Ik behoor tot de mensen die weten hoe het is om in armoede te leven. Ik heb vijftien jaar van mijn leven in Marokko gewoond op één maaltijd per dag, wandelend zonder schoenen, naar Nederland gaande zonder zelfs maar een jas om om mezelf te beschermen. Ik kan niet aanvaarden dat armoede tot terrorisme leidt. Armoede moet leiden tot kennis en om zichzelf te verbeteren.

Het gaat allereerst om investeren in jezelf. En door dat te doen investeer je in de samenleving. En dat is de boodschap die ik probeer te geven aan deze mensen. Ja, inderdaad, ik ben niet alleen een burgemeester van een stad, maar ik ben ook moslim. En dat geeft mij misschien de extra autoriteit deze dingen zeggen die misschien andere collega’s van mij in Europa en misschien in de V.S. misschien niet gemachtigd zijn om te zeggen.

De Nederlandse Grondwet, maar ook de Nederlandse samenleving, is gebouwd op een zeer, zeer intrinsieke fundamentele waarde, en dat is tolerantie en acceptatie. Dus vanaf het ogenblik dat je naar Nederland komt… en u krijgt een burgerschap dan moet u minstens de Grondwet en de waarden van dit land onderstrepen en omarmen.”

Wanneer hij spreekt tot nieuwe burgers, vertelde hij aan Holmes, legt hij de nadruk op de symboliek van het paspoort dat zij dra zullen ontvangen:

“Dat is niet enkel een reisdocument, dat is een identiteit. Dan verzoeken wij u en rust er ook een plicht op u om de samenleving in zijn geheel te accepteren. Er zijn moskeeën en synagogen en kerken van alle denominaties. Het is zelfs goed als u radicale meningen heeft, zolang u binnen de grenzen van de wet handelt.”

Video: Interview met burgemeester Aboutaleb op CNN

door Brabosh.com

vrij vertaald naar een artikel van Elad Benari in Arutz Sheva (Israel National News) van 20 februari 2015

3 gedachtes over “Rotterdamse moslim burgemeester aan moslims: Aanvaardt westerse waarden of vertrek! +video

  1. Als toenmalige wethouder van Amsterdam heeft hij toch ook rare dingen gezegd. Laatste jaren wat veranderd … maar je weet maar nooit

    Like

  2. Tsja, zoals Aboutaleb in 2001 Pim Fortuyn een wolf in schaapskleren noemde, lijkt me dit veel meer van toepassing op deze burgemeester uit het Rif-gebergte.
    Want Pim kon niet anders dan de waarheid spreken, ook al kostte hem dat het leven. Mochten de moslims het hier voor het zeggen krijgen – wat God verhoede – dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat Aboutaleb ineens een heel andere mening gaat verkondigen. Dan is hij alles, wat hij aan CNN vertelde alweer vergeten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.