Presentatie nieuw boek Hans Jansen: ‘Waarom mag Israël niet bestaan in het Midden-Oosten?’

arab-world
In samenwerking met B’NAI B’RIT ANTWERPEN presenteert uitgeverij ROYAL JONGBLOED uit Heerenveen op zondag 1 maart 2015 om 15.00 uur in het Romi Goldmunz Centrum, Nerviërsstraat 10 te Antwerpen, een nieuw boek van dr. HANS JANSEN. Het boek draagt als titel: “Waarom mag Israël niet bestaan in het Midden-Oosten?”


In 1974 schrijft Golda Meir in haar autobiografie My Life:

“Ik heb er nooit aan getwijfeld, geen ogenblik, dat het werkelijke doel van de Arabische staten altijd de totale vernietiging van de staat Israël is geweest, en dat is het nog. En dat, zelfs als wij ons ver achter de linies van 1967 tot een miniatuur enclave hadden teruggetrokken, zij toch zouden hebben geprobeerd die te vernietigen en ons tegelijkertijd.”

waarom1Meer dan dertig jaar later is er niet veel veranderd. Op 26 oktober 2005 zei Mahmoud Ahmadinejad, de president van Iran, namens alle Ayatollah’s: “De staat Israël moet niet alleen worden vernietigd, maar zal ook van de kaart worden geveegd!” Sindsdien heeft hij dit talrijke keren herhaald.

Waarom zweeg de hele Arabische wereld in het Midden-Oosten oorverdovend over de toespraken van Ahmadinejad? Omdat hij keurig de heersende opvatting vertolkte van Islamitische wetenschappers, politici en geestelijke leiders in het Midden-Oosten, voor wie Israël géén bestaansrecht heeft en daarom uiteindelijk moet worden vernietigd.

Het is een uiterst naieve misvatting van Europese en Amerikaanse politici te denken dat alleen terreurgroepen als Hezbollah en Hamas dit doel voor ogen staat.

Waarom is de overtuiging dat Israël uiteindelijk géén bestaansrecht heeft en daarom van de kaart geveegd moet worden, onder moslims (wetenschappers, hoogleraren, leraren, politici, imans, juristen, journalisten, columnisten, cartoonisten en makers van radio- en televisieprogramma’s) zó wijd verspreid in het hele Midden-Oosten?

Hans Jansen
Prof. Dr. Hans Jansen, auteur van het standaardwerk Christelijke theologie na Auschwitz. Theologische en kerkelijke wortels van het antisemitisme, Den Haag 1981 (6de editie, Amsterdam 2000), was van 1990-2001 titularis van de James William Parkes leerstoel voor de geschiedenis van christelijke literatuur over Jodendom en Joden van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan de Vrije Universiiteit te Brussel.

Sinds 2002 is hij verbonden aan het Simon Wiesenthal Instituut te Brussel, waar hij tot op heden elke week colleges geeft over de vraag waarom Israël niet mag bestaan in het Midden-Oosten. Hij heeft talrijke werken op zijn naam staan en verscheidene boeken en artikelen werden in het Engels, Duits, Zweeds en Noors vertaald.

In 2005 schreef hij voor politieke en geestelijke leiders in Europa het essay Onderwijs van Palestijnse Autoriteit moedigt aan tot heilige oorlog tegen Israël (uitgave van Christians for Israël International) en The Education System of the Palestinan Authority is Inciting a Holy War against Israel (uitgave van European Coalition for Israel); Van Jodenhaat naar zelfmoordterrorisme, voorjaar 2006, uitgever: Groen (Royal Jongbloed) te Heerenveen, 2de editie september 2006.

Bij dit boek hoort het volgende digitale boek: Beeld van Israël en Joden in Arabisch/Palestijnse en Iraanse cartoons tijdens en na de AI-Aqsa-Intifada (Is CD-rom met 4500 cartoons in kleur en zwart/wit). Protest van Erasmus tegen renaissance van Hebreeuwse literatuur, uitgever: Groen (Royal Jongbloed), te Heerenveen.

In 2004 ontving hij de Israël-Prijs van de World Zionist Organization voor zijn hele oeuvre.

4 gedachtes over “Presentatie nieuw boek Hans Jansen: ‘Waarom mag Israël niet bestaan in het Midden-Oosten?’

  1. “Het is niet te begrijpen dat Westerse politici zo blind & doof zijn”.
   Welnu Alie het is prima te begrijen…..ze zijn het ermee eens.

   Like

 1. Werd de ‘andere’ Hans Jansen (vandaag Europarlementslid) uitgenodigd? Die zegt hetzelfde, maar allicht een beetje anders. Tweemaal Hans Jansen: tweemaal een normaal standpunt tegen de pensée unique. Als Hans no 2 het weet, komt hij zeker. Het zou een unieke ontmoeting zijn.

  Like

Reacties zijn gesloten.