Abbas’ Al Fatah partij dreigt met raketaanvallen en ‘het einde van Israël’

fatah-raketten

Vorige week plaatste de officiële Facebookpagina van Al Fatah een drietal foto’s van militanten van de Al Aqsa Martelaren Brigades die raketten afvuren. Die Brigades vormen al jaar en dag de gewapende vleugel van Al Fatah, de politieke factie van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit.

Op 9 februari 2015 werd op Facebook onder meer het plaatje hierboven afgebeeld met de Arabische tekst vertaald als: “Het Pad van de Storm. Wij hebben [meer] raketten, Zionisten!”, getekend de “Al Aqsa Martelaren Brigades in Palestina.”

Tegenover het Westen houdt Abbas de schijn van ‘gematigdheid’ op, maar voor eigen publiek en achterban blijft hij verder het geweld tegen Israël prediken en actief steunen en aanzetten tot Jodenhaat. Tot aan de Oslo Akkoorden van 1993/94 stond Al Fatah door de VS en zijn bondgenoten opgelijst als terreurorganisaties. Echter, de Al Aqsa Martelaren Brigades zelf, staan daar nog steeds opgelijst als terreurgroep.

aksamartyrsLogo van de Al Aqsa Martelaren Brigades

Die Brigades van Abbas nemen ook trouw deel aan de strijd in Gaza aan de zijde van Hamas en Islamitische Jihad, net zoals dat ook tijdens het recente zomeroffensief het geval was en zij tientallen raketten afvuurden naar Israël.

Hierover ondervraagd door de buitenlandse pers reageerde PA-president Mahmoud Abbas bijzonder geërgerd en hij verklaarde zonder blikken of blozen “dat hij die gewapende terreurvleugel van zijn partij reeds in 2008 had opgedoekt en de facto niet meer bestaat. Een leugen die gretig genoteerd en verspreid werd in het Westen.

Echter, zoals gewoonlijk liegt Abbas. De Al Aqsa Martelaren Brigades zijn nog steeds springlevend en actief, en staan tot op vandaag op de loonlijst van Al Fatah, betaald uit de PA-kassa die regelmatig wordt bijgevuld met vele miljoenen Westerse euros en Amerikaanse dollars.

Hieronder nog twee soortgelijke plaatjes die op 9 februari 2015 eveneens op de Facebookpagina werden geplaatst door de Al Aqsa Martelaren Brigades die volgens Mahmoud Abbas “niet meer bestaan”. Het logo van deze Brigades wordt telkens in de linkerbovenhoek afgebeeld:

fatah-raketten02

De Arabisch-talige tekst luidt: “Al-Aqsa Martelaren Brigades, Leger van de Storm, Fatah’s militaire vleugel. De Woede van de Storm” [Facebook, “Fatah – De Hoofdpagina, 9 februari 2015]

fatah-raketten03

Een derde poster toont een man die een automatisch geweer afvuurt met daaronder de tekst: “Palestijnse Nationale Bevrijdings Beweging – Fatah, Al-Aqsa Martelaren Brigades in Palestina; Het Pad van de Storm; Het Einde van Israël; De bevrijding van Palestina.”  [Facebook, “Fatah – De Hoofdpagina, 9 februari 2015]

door Brabosh.com


naar een artikel op Palestinian Media Watch (PMW) door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik van 15 februari 2015


Gerelateerd op de Vlaamse Vrienden van Israël:

  • Abbas’ Al Fatah zet op Facebook gefotoshopte Netanjahoe in uniform van nazi SS-officier; van 19 januari 2015 [lezen]
  • Opnieuw antisemitisch plaatje van Al Fatah op Facebook: De strop voor Netanjahoe; van 5 januari 2015 [lezen]
  • Fatah viert 50ste verjaardag met kaarten en logo’s waarin Israël wordt vervangen door ‘Palestina’; van 2 januari 2015 [lezen]
  • Synagoge moordenaars verheerlijkt als martelaren door Palestijnse Wafa en Al Fatah; van 31 december 2014 [lezen]
  • Mahmoud Abbas: Al Fatah, Islamitische Jihad en Hamas strijden samen tegen Israël; van 10 juli 2014 +video [lezen]

Een gedachte over “Abbas’ Al Fatah partij dreigt met raketaanvallen en ‘het einde van Israël’

  1. Ik kan het niet laten Brabosh; hoewel triviaal, het is een machinegeweer, te herkennen aan het feit dat het gevoed wordt met een patroonband.

    Like

Reacties zijn gesloten.