Europese Unie bouwt illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever [Likoed.nl]

EU-nederzettingIllegale nederzetting van de Europese Unie in het C-gebied op de Westbank, gebied dat conform de Oslo Akkoorden sinds 1993 onder Israëlisch bestuur staat in afwachting van een vredesakkoord met de Palestijnen. Bemerk het logo van de EU op de wandpanelen. Het opzet van de EU is duidelijk: zèlf feiten aan de grond creëren om Israël aldus te dwingen grond af te staan in ruil voor niets en een vredesakkoord met de Palestijnen totaal negeert en zelfs ongewenst maakt.

De Europese Unie (EU) blijkt illegale nederzettingen op de Westbank te bouwen. Het betreft meer dan vierhonderd woningen en andere gebouwen in 17 nieuwe nederzettingen, die betaald zijn door de Europese Unie.

De houten noodgebouwen – die bestemd zijn voor Palestijnen – zijn geplaatst in het zogenaamde gebied C van de Westbank (kaartje onderaan). Dit is het gedeelte van de Westbank waar volgens de Oslo-akkoorden Israël de volledige zeggenschap heeft, totdat de grenzen bepaald zijn in een definitief vredesverdrag. Maar dat definitieve vredesverdrag is er nog niet omdat de Palestijnen weigeren om die vrede te sluiten, zoals vorig jaar nogmaals bleek.

In het gebied C wonen maar weinig Palestijnen – slechts 4% van de Palestijnen op de Westbank. De overige 96% woont in het gebied van de Palestijnse Autoriteit, en valt dus onder Palestijns zelfbestuur. Maar blijkbaar wil de EU bewust Israël provoceren door juist in gebied C woningen voor Palestijnen te bouwen, en niet in het autonome Palestijnse gebied.

Jeruzalem-E1Er is zelfs gebouwd in beschermde natuurgebieden en in het gevoelige gebied E1 ten oosten van Jeruzalem (kaartje hierboven), waarvan de EU eerder aan Israël verklaarde dat er vanwege de politieke gevoeligheid van dit gebied absoluut niet gebouwd mocht worden. De EU doet dus nu zelf wat het Israël verbiedt.

Dat de EU in gebied C bouwt zonder instemming van Israël hoewel het daar rechtmatig het bewind voert, is volkomen in strijd met de Oslo-akkoorden – die door de VN, de VS, Rusland en de EU zelf (!) gegarandeerd zijn. De EU handelt daarmee in strijd met het internationaal recht.

De gebouwen zijn geplaatst zonder bouwvergunningen van het bevoegd (Israëlisch) gezag, eveneens in strijd met het internationaal recht. Alan Baker, de internationale jurist die betrokken was bij het opstellen van de Oslo-akkoorden, is daar heel duidelijk in:

“De EU is ondertekenaar van de Oslo-akkoorden. Volgens het internationale recht dienen alle gebouwen in gebied C toestemming te hebben van Israël, of die nu tijdelijk of permanent zijn. Dit geldt overal ter wereld. Wie wil bouwen, heeft een bouwvergunning nodig.”

De schendingen van het internationaal recht door de Europese Unie waar het Israël betreft, stapelen zich op. Zo probeert de EU de Israëlische binnenlandse politiek te beïnvloeden door omvangrijke subsidies te geven aan extreem-linkse Israëlische organisaties. De EU ondermijnt de economische positie van Israël door omvangrijke subsidies aan extreme Palestijnse organisaties, die oproepen tot boycots van Israelische producten.

Ook wordt er door de EU steeds meer steun betuigd aan een Palestijnse staat, terwijl volgens de Oslo-akkoorden daar geen sprake van kan zijn zonder dat de Palestijnen een definitieve vrede met Israël hebben gesloten. Iets waar zij juist steeds minder toe bereid lijken, gezien de weigering om te onderhandelen over vrede en de oorlogstaal van Palestijnse leiders – zowel van Fatah als Hamas.

En de EU blijft enorme geldbedragen geven aan de Palestijnse regering, hoewel de radicaal-islamitische terreurorganisatie Hamas daar nu ook deel van uit maakt. Dit terwijl het financieren van terroristische organisaties ten strengste verboden is volgens het internationaal recht.

Wat betreft de illegale gebouwen heeft de Israëlische regering aangekondigd dat die uiteraard gesloopt zullen worden, net zoals het dat doet met illegale gebouwen voor Joden. Deze actie van de EU betekent dus ook het verspillen van tientallen miljoenen aan Europees belastinggeld. Britse en Duitse Europarlementariërs en de Nederlandse Kamerleden Van der Staaij (SGP) en Voordewind (ChristenUnie) hebben daarom de EU respectievelijk de Nederlandse regering om opheldering gevraagd.

door Likoed Nederland [bron]

Kaart C-gebied (lichtblauw gekleurd) onder Israëlische controle
mapwestbankb


Opinie-artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard van 16 februari 2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.