Hamas voert opnieuw testen uit en vuurt raketten richting Middellandse Zee

hamastunnel03Plaatje op de website van de Al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, van donderdag 18 september 2014, vier weken nadat een staakt-het-vuren bestand inging. Sindsdien worden kosten noch middelen gespaard om het wapenarsenaal weer aan te vullen en nieuwe wapens en raketten uit te testen in de aanloop van de hervatting van de strijd om de vernietiging van Israël. [bron]

“Hamas werkt de klok rond om opnieuw wapens te produceren en zijn militaire mogelijkheden uit te breiden. Hamas is vastbesloten om Israël aan te vallen, te land, ter zee en in de lucht.”
[Israël’s ambassadeur Ron Prosor, 14 februari 2015 in een brief aan de VN]

Deze zondagochtend van 15 februari 2015, heeft Hamas andermaal twee lange-afstandsraketten afgevuurd richting Middellandse Zee, bericht aldus heden The Times of Israel. De Times citeert een bericht van de Palestijnse nieuwssite Walla News. Israël gaat er net zoals vorige keren ervan uit  dat het hier om testen gaat van een nieuw type raket.

De raketten werden afgevuurd door de [Izz ad-Din al-] Qassam Brigades, het doodseskader van de terreurorganisatie Hamas die sinds de zomer van 2007 na een gewelddadige machtsgreep de Gazastrook bestuurt. Vorige week werd eveneens een gelijkaardige test uitgevoerd.

Sinds op 26 augustus 2014 een voorlopig staakt-het-vuren werd bereikt met Israël en aldus een einde maakte aan Operation Protective Edge, zijn Hamas en confrater in de terreur de (Palestijnse) Islamitische Jihad en uiteraard with a little help from Qatar, Turkije en Iran, nieuwe lange-afstandsraketten beginnen uittesten om de ballistische capaciteiten ervan te verbeteren ter voorbereiding van de volgende  aanvalsoorlog tegen Israël.

Op maandag 26 januari 2015, werden minstens 10 van dergelijke raketten afgevuurd naar de zee. Tijdens Operation Protective Edge bereikten enkele raketten van het type M-75 de buitenwijken van Haïfa met name in Hadera helemaal in het noorden van Israël. Vorige maand midden-december ’14 vuurde Hamas eveneens twee raketten af richting zee en testte verschillende andere projectielen uit.

Uiteraard wordt een en ander nauwgezet gevolgd door het IDF en de Israëlische veiligheidsdiensten. Vorig jaar vertelde een hoge officier van de Israëlische Marine aan The Jerusalem Post dat Hamas routinematig experimenten uitvoert en hun raketten controleert. “Dit maakt deel uit van hun eigen wapenproductie. Wij hebben aan het einde van de [zomer] oorlog geen ogenblik getwijfeld dat hun focus zou liggen bij het maken van [nog] meer wapens. Wij monitoren elke dergelijke lancering en noteren de kwaliteit van de raket en zijn bereik,” zei de officier.

Echter, Hamas voert niet enkel testen uit. Sinds in augustus het staakt-het-vuren inging hebben terroristen van Hamas en/of gelieerde Palestijnse terreurorganisaties tot driemaal toe het bestand gebroken door raketten en mortiergranaten af te vuren naar Israël, hoewel Hamas ontkende hiervoor aansprakelijk te zijn. De meest recente aanval gebeurde vorige maand, enkele dagen voor de laatste raketlanceertest en een dag nadat Hamas zijn grootste militaire oefeningen hield op de puinen van de voormalige Israëlische dorpjes Dugit en Nisanit [!]

Ron ProsorRon Prosor op 14.02.2015: “In plaats van zich bezig te houden met de wederopbouw van Gaza, is Hamas druk doende om zijn terroristische infrastructuur opnieuw op te starten.”

Terwijl het stof en de kruitdampen van de recente zomeroorlog van Hamas tegen Israël amper zijn neergeslagen en duizenden huizen in de Gazastrook in puin liggen, bereidt Hamas reeds zijn volgende offensief tegen de Joodse staat voor. Kosten noch middelen worden gespaard om de geslonken wapenvoorraad weer aan te vullen. Nagenoeg al het geleverde cement wordt gebruikt om het zwaar beschadigde tunnelnetwerk te herstellen en verder uit te breiden richting Israëlisch grondgebied. Dit gebeurt mede dankzij de steun van westerse donoren.

door Brabosh.com