Elie Wiesel steunt Bibi: ‘Geen wapens voor diegenen die de dood eisen van Israël en de VS!’

netan-redline2Op donderdag, 27 september 2012, sprak de Israëlische premier Benjamin ‘Bibi’ Netanjahoe de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe omtrent Iran en de de radicale Islam. Netanjahoe vroeg aan de wereld om “een rode lijn te trekken vooraleer Iran overgaat tot Fase 2 van het uranium verrijkingsproces” en verduidelijkte de kwestie met een plaatje waarop een bom was getekend, met klem benadrukkend dat “wij allen in gevaar verkeren indien Iran ooit in zijn opzet slaagt om atoomwapens aan te maken.”

Nobelprijswinnaar en Holocaustoverlevende Elie Wiesel heeft openlijk zijn steun uitgesproken voor premier Benjamin Netanjahoe’s toespraak die hij normaliter zal afsteken op 3 maart aanstaande tegenover het Amerikaanse Congres omtrent het nucleaire programma van Iran. Wiesel kondigde tegelijk aan dat hij die toespraak zal bijwonen.

Het persagentschap Reuters berichtte dat de prominente Amerikaanse rabbijn Shmuley Boteach op donderdag aankondigde dat hij paginagrote advertenties zal plaatsen in The New York Times en The Washington Post waarin Wiesel zijn steun aan Bibi uitspreekt.

Elie WieselIn die advertentie vraagt Wiesel: “Zal u samen met mij de kwestie aanhoren inzake wapens weg te houden bij diegenen die de dood prediken van Israël en Amerika?” [origineel: “Will you join me in hearing the case for keeping weapons from those who preach death to Israel and America?”]

“Hij [Elie Wiesel] is het gezicht van de 6 miljoen vermoorden,” vertelde rabbijn Boteach aan Reuters. “Aldus denk ik dat zijn mening omtrent de toespraak van de premier, het alarm zal doen luiden omtrent het Iraanse nucleaire programma en hij met zijn een unieke autoriteit het politieke circus zal overstijgen dat zijn toespraak heeft beïnvloed.”

Zoals bekend accepteerde premier Netanjahoe vorige maand een uitnodiging van de Republikeinse John Boehner uit Ohia, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Vertegenwoordigers, om het Congres toe te spreken.

Boehner wil dat Netanjahoe een weerwoord wil bieden aan Obama’s stelling dat nucleaire gesprekken die aan de gang zijn tussen Iran en de belangrijkste wereldmachten constructief zouden verlopen. Intussen is Obama naar een nieuw dieptepunt gezonken in zijn anti-Netanjahoe campagne

door Brabosh.com

wiesel-state2

3 gedachtes over “Elie Wiesel steunt Bibi: ‘Geen wapens voor diegenen die de dood eisen van Israël en de VS!’

 1. Ronduit schokkend dat ‘het gezicht van de 6 miljoen vermoorde Joden’, Elie Wiesel, de wereld moet waarschuwen voor een nieuwe holocaust. In wat voor een wereld leven we? De mensheid heeft duidelijk niets geleerd van zijn geschiedenis. Gezegend de uitzonderingen, zoals Brabosh, die dat wel hebben gedaan.

  Like

 2. In wat voor een wereld leven we nu ?.Elie wiesel waarschuwt voor de holocoust. Ik waarschuw de wereld voor een grote oorlog die voor de deur staat . Putin heeft hetzelfde karakter als Hitler. Je leest aan hem,op zijn gezicht een ingebeelde kwadadige wilsovertuigende geest. Adolf en Putin kunnen en willen ,waar ze aan gaan beginnen en begonnen zijn niet terug . Het is en gaat om veroveren van Landen. Het is nu een Oekraine Oorlog en geen crissis,zoals de Eu het soft omschrijft.
  De kwade geest van een groot aantal mensen ,spreekt boekdelen. Je kijkt naar de militaire ontwikkelingen in de Oekraine en zie het oekraine nieuws RT Russia internet : lees reacties Het zijn de zondebokken ,Amerikanen en Joden welke daar veroordeeld worden in de Oekraine oorlog . Een zekere Geroy Konev en vele van de jongerenbeweging van Putin schrijven lastelijke en verwijtbare taal. Het is niet de vraag in wat van wereld we leven,maar maak je bewust en leef in de werkelijkheid en ga tegen dezen actie ondernemen.

  Like

  1. Beumeers ik hoopd at je oud wordt. Dan maak je wat mee in je leven. Een of twee oorlogen maar die zijn niet veroorzaakt door Rusland of Israël. Jammer toch?

   Like

Reacties zijn gesloten.