In het Midden-Oosten worden Verenigde Staten gezien als bondgenoten van terroristen

signTerwijl hij in het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken te Washington hartelijk wordt ontvangen, stak rechter Waleed Sharaby (links) van de Egyptische Moslim Broederschap het gekende viervingerteken ‘Rabia’ van de organisatie in de hoogte. Rechts de afgezette Egyptische president van de Moslim Broederschap toont eveneens het ‘Rabia’-teken.

Terwijl de Egyptische regering een oorlog voert tegen de Moslim Broederschap en andere islamitische radicale groeperingen, blijven de Amerikaanse regering en sommige Europeanen de inspanningen om terrorisme te bestrijden tegenwerken.

Vele Egyptenaren en gematigde Arabieren en moslims waren geschokt om te horen dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken onlangs een delegatie van de Moslim Broederschap hebben gehost. Ze waren net zo geschokt wanneer het Hof van de Europese Unie een EU-Hof besloot om Hamas te verwijderen van de lijst van terreurgroepen van het blok.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat leiders van de Moslim Broederschap ontving maakte de Egyptische President Abdel Fattah Sisi ontzettend boos, die het afgelopen jaar een meedogenloze oorlog heeft gevoerd tegen de organisatie.

Eén lid van de delegatie, rechter Waleed Sharaby van de Moslim Broederschap, poseerde voor een afbeelding (plaatje hierboven) terwijl hij op Foggy Bottom was en er het gekende vier-vinger ‘Rabia’ teken maakte van de organisatie. Het gebaar is vernoemd naar het Rabia Square in Caïro, waar in augustus 2013 contra-demonstraties plaatsvonden ten gunste van de afgezette Egyptische President Mohamed Morsi (van de Moslim Broederschap).

“Als het Witte Huis erop uit is om sommige van zijn naaste Arabische bondgenoten te beledigen en van plan is hun verdachtmakingen nog te verhogen, dan zijn ze daar ingeslaagd,” schreef Midden-Oosten expert Linda S. Heard. “Als er een complot is, dan ontvouwt het zich,” voegde ze eraan toe. “Slechts twee dagen na het controversiële bezoek, heeft de Broederschap tot oorlog opgeroepen tegen hun collega Egyptenaren.”

Een verklaring, die werd afgegeven door de Moslimbroederschap, leest: “Het is de taak van iedereen om zich ervan bewust te worden dat we ons in een proces bevinden van een nieuwe fase, waar we ons beroepen op onze latente kracht, waar we ons de betekenis van de jihad herinneren en onszelf voorbereiden, onze vrouwen, onze zonen, onze dochters en al wie met ons opmarcheert op onze weg naar een lange, compromisloze strijd en tijdens deze fase die wij vragen voor het martelaarschap.”

De Egyptische regering veroordeelde de ontvangst van ambtenaren van de Moslim Broederschap door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Same Shoukry heeft het gebaar van het Amerikaanse Minisetrie aan de kaak gesteld, zeggende: “De Moslim Broederschap is geen politieke partij, maar volgens de Egyptische wet, die moet worden gerespecteerd, staat die opgelijst als een terroristische organisatie.”

De timing van de ontmoeting tussen ambtenaren van het Amerikaanse Ministerie en leiders van de Moslim Broederschap kon niet slechter zijn gekozen voor vele Egyptenaren, die plaatsvond kort nadat islamitische terroristen 31 soldaten hebben gedood en 45 anderen hebben verwond tijdens een reeks aanslagen op het Egyptische schiereiland Sinaï.

Hoewel de terreurgroep Islamitische Staat (ISIS/ISIL) de aanslagen opeiste, stelde Sisi de Moslim Broederschap verantwoordelijk. “Egypte voert een oorlog tegen de sterkste clandestiene groep van de afgelopen twee decennia,” zei hij. “Deze organisatie heeft geheime wapenopslagplaatsen, geheimzinnige gedachten en geheimzinnige forums.”

Egyptische columnisten en kranten redacteuren hebben ook de Amerikaanse regering aangevallen voor haar banden met de Moslim Broederschap. “De Amerikaanse regering blijft haar betrekkingen met Egypte in gevaar brengen door te verzoenen met de Moslim Broederschap,” merkte columnist Ezzat Ibrahim op. “De Moslimbroederschap streeft om terug te keren naar de politieke arena via de Amerikaanse deur en via terroristische aanslagen. Het VS-beleid blijkt sluw en onbetrouwbaar te zijn.”

Een ander Egyptische columnist, Mohamed Salmawi, lanceerden een vernietigende aanval op de Amerikaanse regering; hij beschuldigde deze van misleiding en het meten met twee maten en gewichten. Hij zei dat de ontmoeting tussen ambtenaren van de V.S. en leiders van de Moslim Broederschap het bedrieglijke beleid onthullen van het beleid van de Amerikaanse regering ten gunste van de islamitische terreurgroepen.

“De Amerikaanse regering zegt thuis dat het deze groepen bestrijdt terwijl het hen in het buitenland steunt,” schreef Salmawi. “Deze ontmoeting heeft ernstige gevolgen omdat het laat zien dat Washington haar beleid van dubbele standaarden naar het islamitische terrorisme niet heeft verlaten.

Salmawi nam de kwestiue ter harte van de Amerikaanse regering voor het wegkijken van de hypocrisie en met twee tongen spreken van de Moslim Broederschap. “Een van de leiders van de Moslim Broederschap, bijvoorbeeld, vertelde de wereld dat de Joden van Israël verwelkomde,” voegde hij eraan toe. “Maar deze zelfde leider kondigde ten overstaan van het Egyptische volk dat ze met miljoenen moeten opmarcheren naar Jeruzalem om het te bevrijden van de bezetting van de Joden. [De afgezette President] Mohamed Morsi, beschreef vóór zijn verkiezing deze Joden als nakomelingen van apen en varkens. In het Engels, zegt de Moslimbroederschap het ene en in het Arabisch iets heel anders.”

Said Lindawi, een prominente Egyptische expert in internationale kwesties, zei dat de ontmoeting van de leiders van de Moslim Broederschap met ambtenaren van het Amerikaanse Ministerie, betekent dat de regering Obama groen licht heeft gegeven aan de organisatie voor het uitvoeren van terroristische aanslagen tegen Egypte. “De Amerikaanse regering heeft geweigerd om de Moslim Broederschap te erkennen als een terreurgroep,” zei hij. “De Amerikanen blijven benadrukken het de Moslim Broederschap niet verantwoordelijk acht voor de terroristische aanslagen in Egypte.”

Door te kiezen voor de Moslim Broederschap, heeft de Amerikaanse regering de verkeerde boodschap gestuurd aan gematigde Arabieren en moslims. Dit is een boodschap die zegt dat Washington van mening is dat er goede terroristen en slechte terroristen zijn. Te oordelen naar de boze reacties van Egyptenaren, is het duidelijk dat de meeste gematigde Arabieren en moslims niet langer de VS als een bondgenoot beschouwen in de strijd tegen islamitische terreurgroepen. Wat nog meer verontrustend is, is dat zij de VS als een bondgenoot en vriend van de terroristen bekijken.

moslimbroeders

door Khaled Abu Toameh

in een vertaling van Brabosh.com naar een artikel in The Gatestone Institute van 4 februari 2015

Een gedachte over “In het Midden-Oosten worden Verenigde Staten gezien als bondgenoten van terroristen

 1. Obama is een gevaar voor de wereld vrede. Hij heeft een dubbele moraal en ook een dubbele agenda. In feite is hij een moslim want geboren uit een moslim vader ben je het zelf ook. Zijn Administratie bestaat voor een groot deel uit moslims. Zijn halfbroer Malik is een fel praktiserende moslim broeder, mogelijk was dat een reden dat Obama er destijds zo op gebrand was om president Sadat van Egypte de laan uit te sturen en Morsi met flink geld in het zadel te ” helpen” nu Al Sisi aan de macht is en deze generaal de boel redelijk rustig kan houden is Obama weer afkerig van Egypte.
  Obama kan met betrekking tot Israël zijn zin niet krijgen Nethayhu geeft geen krimp, en nu gaat hij net als een klein kind met grote risico’s. Flirten met Iran. Iran heeft het plan om zowel Israël als Amerika te vernietigen zij bezitten alreeds raketten die tot Europa en USA rijken. Dus offert hij ( Obama)zijn eigen volk op aan zijn uiteindelijke doel Israël op de knieën en een moslim heerschappij in het midden oosten.
  Netanyahu ziet het juist.
  Hij zegt als Israël valt dan valt de hele beschaafde wereld.
  Met de huidige Iraanse raketten en de dubbele moraal van Obama komt het tijdstip van een grote aanval dichtbij angstig dichtbij.
  Nu is de Obama kliek in Israël de verkiezings campagne aan het beïnvloeden dit geeft duidelijk aan welk een slecht verliezer en een doordrammerig kind Obama eigenlijk is.
  EEN GEVAAR VOOR DE WERELD!

  Bron; Obama Condemns Hebdo attack Despite Jailing Man for Mohammed Movie ( Daniël Greenfields) 7 jan 2015
  Joseph Farah; 10 reasons to oppose Obama ISIS war. 22 sept 2014
  En Robert K Vink; Truth Provider artikel van 16 juli 2014

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.