Student aan Brusselse school zwaar afgetuigd voor steun aan Charlie Hebdo

je-suis2

Het stof rond de moorden in Charlie Hebdo is nog steeds niet gaat liggen en zo te merken blijft dit de gemoederen oplaaien. De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws bericht heden over een zwaar incident dat onlangs plaatsvond in een school te Anderlecht, deelgemeente van Brussel. Aanleiding tot het geweld waren de moorden in de kantoren van Charlie Hebdo van 7 januari 2015.

Een leraar geschiedenis had in de klas gezegd dat kritiek op de tekeningen in Charlie Hebdo geen geldige reden was om mensen te vermoorden. Younes B. – een leerling uit het zesde jaar automechanica – was het daar niet mee eens en startte een petitie op om het ontslag van de leraar te eisen. Eerder had hij al ­verkondigd dat hij “de hand van de daders” wou schudden.

Achttien leerlingen van de bewuste klas ondertekenden zijn petitie, maar een van de leerlingen, de 20-jarige Amadou B., weigerde die te tekenen. Op donderdag 29 januari 2015 werd hij na het verlaten van de school zwaar aangepakt door een tiental daders die hem minutenlang bewerkten met een baseballknuppel. Amadou werd met zware hoofdwonden naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Pagina uit Het Laatste Nieuws van 2 februari 2015 [bron]:

hln-amadou2


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “België 2015!!!!!!!!”

Een gedachte over “Student aan Brusselse school zwaar afgetuigd voor steun aan Charlie Hebdo

Reacties zijn gesloten.