Palestijnse brandbommengooier in Samaria door het IDF doodgeschoten

molotov

Een eenheid van het Israëlische Leger (IDF) heeft afgelopen zaterdagnacht het vuur geopend op twee Palestijnen die bandbommen (molotov cocktails) gooiden naar voorbij rijdende Israëlische auto’s ten zuiden van Nabloed in Samaria voorbij de Groene Lijn. Eén van de twee Palestijnen werd gedood en de andere raakte gewond. Hij kreeg een schot in het been. Een woordvoerster van het IDF zei dat soldaten de Palestijnen hadden opgemerkt toen zij brandbommmen gooiden en hen vervolgens onder vuur namen. Het leger onderzoekt het incident.

Intussen werd bij een 17-jarige gemaskerde Arabier een arsenaal aan vuurwerk aangetroffen in zijn huis in de wijk A-Tur van Jeruzalem, nadat hij werd gearresteerd toen hij voetzoekers had afgevuurd naar de Israëlische Grenspolitie die het gebied controleert. Volgens IDF-woordvoerder Micky Rosenfeld, droeg de dader een wit rubberen masker toen hij de officieren beschoot rond 6 uur in de namiddag.

“Nadat hij een eerste ronde voetzoekers had afgevuurd kon hij door de politieofficieren worden ingerekend en vonden we in de nabijheid nog dozijnen andere explosieven,” zei Rosenfeld over de gevonden 100 voetzoekers. Geen van de officieren raakte gewond. “Wij onderzoeken thans hoe hij aan die voetzoekers en maskers kon komen en de politie blijft intussen verder patrouilleren in het gebied om verdere aanslagen te voorkomen,” zei Rosenfeld.

Intussen zou Ayala Shapira aan de beterhand zijn. Ayala werd op 25 december 2014, de avond van Kerstdag, door enkele Palestijnen met een brandbom in brand gestoken. Avner Shapiro en zijn 11-jarige dochter Ayala werden door twee Arabische terroristen aangevallen toen ze met hun auto naar huis reden. De Palestijnen braken een raampje van de auto, gooiden een brandbom naar binnen die op de schoot van het meisje belandde en haar onmiddellijk in lichterlaaie zette.

Het meisje liep derdegraads brandwonden op. Een groot deel van haar bovenlichaam en gezicht raakte zwaar verbrand. Ayala doorstond met succes reeds een aantal noodzakelijke operaties in het Sheba Medisch Centrum waar ze op de afdeling intensieve zorgen in kunstmatige coma en verdoving wordt gehouden om haar kansen op herstelling aldus te verhogen. Het meisje is wellicht voor de rest van haar leven verminkt en zal de komende jaren nog vele operaties moeten ondergaan. Haar echte lijdensweg moet nog beginnen.

door Brabosh.com

shapira3

2 gedachtes over “Palestijnse brandbommengooier in Samaria door het IDF doodgeschoten

 1. Het is een oud artikel maar werd vandaag weer eens geplaatst op nujij.nl.
  Mensen die niet zoveel op hebben met de huidige Joodse staat Israël

  http://www.nujij.nl/algemeen/over-eenzijdigheid-en-complexiteit-in-het.31037860.lynkx
  http://www.eajg.nl/node/789

  “Maar dit alles wordt gezien door de bril van ‘Een Ander Joods Geluid’.
  Verder lees ik; “Door Jaap Hamburger, voorzitter van Een Ander Joods Geluid. Dit artikel is in een iets verkorte versie op 4 januari verschenen op Joop.nl.”

  Vreemd allemaal want dit zijn erg gekleurde sites met een eigen mening. Op zich is daar niks mis mee maar sta dan ook toe dat er andere meningen zijn.
  Wat EAJG doet is het nalaten van heel veel invloeden die bepalend zijn voor de besluitvorming van Israël.
  De site bijvoorbeeld ‘De Vlaamse Vrienden van Israël’ van Brabosh betrekt alles in hun artikelen. Dus ook de houding en de acties van de palestijnen. Ook die waar onze media helemaal geen aandacht aan besteed.”

  Daarop komt een reactie;
  “Als er één site is die eenzijdig en leugenachtig over het conflict schrijft dan is dat brabosh. com ofwel Hugo Van Minnebruggen wel. Hij verwijderd ook elk hem niet welgevallig commentaar of staat commentaar in het geheel niet toe.

  De Israelische ambassade kan brabosh óók niet appreciëren.
  “”Dat soort vrienden hebben wij niet nodig. Dit bezorgt ons een uiterst slechte naam……..””

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2012/07/brabosh

  De Molay schrijft daarop;
  “Jaha….dat heb je nu al tig keren weergegeven.

  Waarheden zijn voor bepaalde mensen nu eenmaal moeilijk te accepteren.
  Die ambassadeur heeft te maken met één van de grootste orthodoxe Joodse gemeenschappen in de wereld. Die gaat hij niet voor de voeten lopen.
  Die zelfde gemeenschap stond in Antwerpen op het plein Israëlische vlaggen te verbranden.
  M.a.w. die gemeenschap moet Israël helemaal niet. Zij geloven dat de natie Israël herboren zal worden door de komst van de Messias.
  -Dat soort Joden kunnen ook nog steeds, relatief gezien, rustig wonen/leven in Iran. Zij liggen als het ware op één lijn met de gedachten van het regiem. Dat is de reden dat hun geen strobreedte in de weg gelegd wordt. Zouden zij zich ineens uitspreken voor de Joodse staat Israël….je moet zien hoelang het zou duren voordat het gedaan is met dat soort gemeenschappen.-

  Maar ik denk (weet wel zeker) dat er in Israël heel anders op wordt gereageerd.
  De natie Israël is nu eenmaal een feit. Wat heeft Israël aan een orthodoxe gemeenschap Joden elders in de wereld die liever vandaag nog ziet dat die natie stopt te bestaan?”

  Like

  1. Amuseer jij je maar verder op Nu.nl, ik ga dat soort zinloze troep uit de weg. Vreet teveel tijd op en er wordt teveel op de man gespeeld ipv op de inhoud. Zoals die comment van ene Hendrianus hierboven. Iemand die zegt dat al wat ik schrijf leugens zijn, beschuldigt niet mij maar al die anderen die de artikels hebben geschreven en die ik enkel heb vertaald. Ik ben enkel de boodschapper. Dat Hendrianus en Stan Van Houcke daar maar gaan klagen.

   Like

Reacties zijn gesloten.