Frans antisemitisme rapport 2014 dramatisch: 51% van alle racistische daden jegens 1% van de bevolking

rapport-2014bFranse steden waar in 2014 de meeste antisemitische aanvallen en aanslagen plaatsvonden

Het nieuwe antisemitisme rapport van Frankrijk is schokkend. In Frankrijk heeft een Jood bijna 50 keer meer kans het slachtoffer te worden van racistisch geweld dan een moslim, volgens het nieuwe rapport.

Opmerkelijk is het feit dat de toename met 30 procent over 2014, uitsluitend moet worden toegeschreven aan de toename van daden van antisemitisme. Inderdaad, antisemitische daden buiten beschouwing gelaten, zijn racistische daden in het algemeen in Frankrijk zelfs met 5 procent afgenomen vergeleken met 2013.

De Veiligheidsdienst van de Joodse Gemeenschap van Frankrijk [SPCJ] heeft deze week haar rapport vrijgegeven omtrent antisemitisme in Frankrijk tijdens 2014. En het toont aan dat de toename van Jodenhaat bijzonder realistisch en alarmerend is.

Enkele opmerkelijke gegevens:

♦ In 2014 is het aantal daden van antisemitisme op Franse bodem meer dan verdubbeld. Zij zijn toegenomen tot 851 vergeleken met 423 in 2013. Dat vertegenwoordigt een toename met 101 procent.

SPCJ-2014♦ In 2014 zijn de daden met geweld met 130 procent toegenomen vergeleken met het jaar voordien, 2013. Er werden 241 racistische daden met geweld geregistreerd in 2014 vergeleken met 105 in 2013.

♦ Antisemitisme is steeds meer gewelddadiger geworden en soms extreem gewelddadig. Vandaag omvatten antisemitische bedreigingen in Frankrijk persistente bevooroordeeldheid, sectarische stereotypes, diepe haat maar in het bijzonder antisemitische jihadistische terreur. Mannen en jonge kinderen worden vermoord om de enige reden dat ze Joods zijn.

♦ 51 procent van alle racistische daden in Frankrijk in 2014 richten zich tegen de Joden. De Joden vertegenwoorigen minder dan 1 procent van de bevolking vergeleken met moslims die 7,5 procent vormen. Dat betekent dat minder dan 1 procent van de bevolking meer dan de helft van alle racistische daden in Frankrijk over zich heen krijgt.

♦ De toename met 30 procent in racistische daden in Frankrijk in 2014 vergeleken met 2013 omvatten exlusief een toename in antisemitische daden. Inderdaad, racistische daden, los van antisemitische daden die in 2014 werden geregistreerd, zijn in het algemeen met 5 procent afgenomen vergeleken met 2013.

Dit toont eens temeer aan de noodzaak van op maat gesneden programma’s, adequate maatregelen en specifieke instrumenten om het antisemitisme efficient te bestrijden. Vele anti-racisme programma’s remmen de toename van antisemitische daden niet af, integendeel.

♦ Steden die het meest getroffen werden door antisemitische misdrijven in 2014 waren onder meer Parijs, Marseille, Lyon, Toulouse, Sarcelles, Strasbourg, Nice, Villeurbanne en Créteil.

61% van alle gewelddadige racistische aanvallen die in 2014 in Frankrijk werden geregistreerd [241] waren gericht tegen Joden, die nochtans minder dan 1 procent van de bevolking van Frankrijk uitmaken. Vergelijk dat even met slechts 55 racistische daden van geweld die anti-moslim waren, nochtans een minderheidsgroep die ruim 7,5 procent [2010] van de Franse bevolking uitmaakt.

Dat betekent dat in Frankrijk een Jood bijna 50 keer meer dan een moslim kans heeft om slachtoffer te worden van bevooroordeeld racistisch geweld.

Dit rapport vermeldt niet alle antisemitische daden maar enkel diegenen die gerapporteerd werden aan de politie. Het volledige rapport kan hier worden ingelezen in drie talen: Frans, Engels en Hebreeuws: http://www.antisemitisme.fr/

Groeiend islamitisch antisemitisme
Rechtevenredig met de toename van de moslimpopulatie in Frankrijk, nemen ook de daden van antisemitisme toe. Hetzelfde fenomeen wordt ook in andere landen van de Europese Unie vastgesteld. Het onderzoek van SPCJ vermeldt nochtans niet de origine of religieuze achtergrond van de bedrijvers van daden van antisemitisme, maar dat er een oorzakelijk verband bestaat staat buiten kijf.

moslim-populatie1

door Elder of Ziyon

In een vrije vertaling door Brabosh.com van een artikel van 27 januari 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.