UNRWA: Donoren betalen niet wat zij ons beloofden dus geen heropbouw van Gaza

unrwamachine3

Het bijzondere agentschap voor Palestijnse Arabieren van de Verenigde Naties, met name de UNRWA, heeft gisteren dinsdag 27 januari ’15 verklaard dat de financiële middelen om Gaza herop te bouwen zijn uitgeput. De belangrijkste oorzaak van het huidige geldtekort wijt het agentschap aan het feit dat de donoren hun beloftes om bij te dragen tot op heden niet zijn nagekomen.

 “Het agentschap heeft al zijn financiële middelen opgebruikt ter ondersteuning van herstellingen en voorschotten op subsidies. Op de [Hulp] Conferentie van Caïro in oktober werd [door de donoren] ons 5,4 miljard dollars toegezegd maar virtueel niets van al die beloofde hulp heeft Gaza bereikt. Dit is verontrustend en onaanvaardbaar. Het is onduidelijk waarom deze financiering niet werd uitgevoerd,” zei aldus een woordvoerder van het agentschap van de Verenigde Naties.

Op die bewuste Caïro Donor Conferentie van 12 oktober 2014 werd er door diverse landen kwistig met beloftes gestrooid en Hamas en de Palestijnse Autoriteit zagen tot hun grote vreugde de kassa aantikken. Qatar beloofde 1 miljard dollars aan Gaza te doneren en zowel de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) als Turkije beloofden elks 200 miljoen dollars te schenken.

Ook het Westen tastte andermaal royaal in zijn geldbeugel met ruim op kop het 28-landenblok van de Europese Unie dat 450 miljoen euros (568 miljoen dollars) beloofde en de Verenigde Staten (212 miljoen dollars). Echter ruim drie maanden later is van die 5,4 miljarden dollars beloofde hulp hooguit 135 miljoen dollars toegekomen, een fractie van het bedrag dus.

Het UNRWA agentschap beweert dat de huizen van meer dan 96.000 Gazanen werden beschadigd of volkomen verwoest tijdens de afgelopen zomeroorlog tegen Israël, eenzelfde schatting die het vorige maand ook deed maar wel het dubbele is van de oorspronkelijke schatting. De grote omvang van de vernietiging ligt aan het feit dat Hamas zijn terreurnetwerk compleet had ingegraven in de burgerlijke infrastructuur van Gaza.

Hamaskopstuk Khalil al-HayaDe islamistische terreurorganisatie Hamas die de Gazastrook bestuurt, heeft het besluit van de UNRWA [om de heropbouw tijdelijk op te schorten] reeds afgekeurd, zeggende dat het “het lot van duizenden families zal verergeren” en verzocht het agentschap om druk te zetten op de donoren zodat zij hun beloftes zouden nakomen.

Echter, het hypocriete genocidale Hamas speelt hier andermaal dubbel spel ten koste van de eigen Gazaanse bevolking. Zoals ik hier gisteren nog herhaalde bereidt Hamas reeds zijn volgende offensief voor tegen de Joodse staat.

Kosten noch middelen worden gespaard om de geslonken wapenvoorraad weer aan te vullen, al het geleverde cement wordt gebruikt om het zwaar beschadigde tunnelnetwerk te herstellen en verder uit te breiden richting Israëlisch grondgebied, er worden regelmatig testen uitgevoerd met langeafstandsraketten, een Bevrijdingsleger werd onlangs opgericht om nieuwe jongeren te rekruteren enz.

Deze openlijke herbewapening van Gaza zou wel eens de ware oorzaak kunnen zijn waarom vele gulle donoren blijven aarzelen om hun beloftes aan steun na te komen. UNRWA zelf echter, volhardt in dwaasheid en blijkt ziende blind en potdoof te blijven voor de herbewapeningsactiviteiten van Hamas en Co in Gaza. Het agentschap antwoordde aan Hamas, en dat zoals steeds met de blik op oneindig:

“Sommige fondsen blijven beschikbaar om te beginnen met de wederopbouw van totaal vernietigde huizen. UNRWA in Gaza heeft tot dusverre 77 miljoen dollars geschonken aan 66.000 gezinnen van Palestijnse vluchtelingen om hun huizen te herstellen of om tijdelijke opvang te voorzien. Dit is een enorme prestatie hoewel ze ontoereikend is. We spreken over duizenden families die lijden in deze koude winter in slechte behuizing. Mensen slapen letterlijk tussen het puin. Er zijn kinderen gestorven aan onderkoeling.”

Een officiële vertegenwoordiger van Hamas waarschuwde onlangs dat het kustgebied een voedingsbodem voor extremisme zou kunnen worden (alsof het dat voordien nooit geweest is… eh), tenzij beloofd wordt dat de wederopbouw wordt versneld. “Onze boodschap aan de wereld, die bang is voor terrorisme en extremisme, is dat de vertraging bij de wederopbouw van Gaza en de voortdurende blokkade tegen zijn wil in, het klimaat rijp zal maken voor de verspreiding van het extremisme en terrorisme,” vertelde Khalil al-Haya tijdens een bijeenkomst in Gaza-Stad van parlementsleden van de beweging twee weken geleden.

Intussen op dit eigenste ogenblik….
Hamas: geen pottenkijkers gewenst! Hier werkt men aan de toekomst van Gaza!

hamastunnel03

Plaatje op de website van de Al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, van donderdag 18 september 2014. De boodschap die Hamas wil geven aan Israël met het plaatsen van dit beeld op zijn website, laat niets aan duidelijkheid over: ongeacht wat de wereld, de media en de politieke kaste zegt en schrijft, wij van Hamas bouwen intussen ons tunnelnetwerk weer op zodat we dra de strijd kunnen hervatten tegen Israël. [bron]

door Brabosh.com


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Een boel lege beloftes….Heh, net als wij.”

  1. Arutz Sheva:
    ♦ UNRWA: Donors Aren’t Paying, So We Can’t Rebuild Gaza [lezen]
  2. Ynet News:
    ♦ UNRWA forced to suspend Gaza reconstruction due to lack of funds [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.